nedelja, 5 decembra, 2021
Google search engine
NaslovnaArchitectureNova drvena železnička stanica u Napulju

Nova drvena železnička stanica u Napulju

Studio iz Barselone „Miralles Tagliabue – EMBT“ je završio svoju konstrukciju železničke stanice „Centro Direzionale di Napoli“ i podzemne centralne stanice koja kombinuje gradsku prirodno vulkansku geografiju sa osnovnim planom grada iz 1970-ih koji je dizajnirao Kenzo Tange. Dizajn se fokusira na umetnost, arhitekturu i arheologiju, poznat i kao „trostruko A“, dajući lokaciji veoma prepoznatljiv identitet koji je u suprotnosti sa njenom okolinom i istorijskim kontekstom.

Povratkom u 2004. godinu, Napulj je imao ponude međunarodnih arhitekata da dizajniraju novu železničku stanicu. Lista arhitekata je uključivala Alvara Siza, Karima Rašida, Dominika Peraula i Normana Fostera, između ostalih. Međutim izabran je studio EMDP.

Izvor : www.archdaily.com

Nova stanica je deo stalnih poboljšanja gradske infrastrukture. Složena topografija projekata i masivna krovna struktura nudi pešacima različite nivoe javnog prostora koji „dozvoljavaju fizički prkaz sadašnjosti i prošlosti grada, kao i grafikone topografskih pokreta i dinamike lokalnog stanovništva“.

Izvor : www.archdfaily.com

Firma je učestvovala na 17. sajmu Venecijanske arhitekture „Biennale“ sa vodičem koji je detaljno opisao dizajn ovog i drugih projekata. Firma je takođe osvojila međunarodno takmičenje da dizajnira muzički konzervatorijum Shenžena, jedan od 10 novih kulturnih zgrada u gradu. Pobednički predlog karakteriše povezanost sa okolinom, integrisanje muzike i umetnosti sa prirodom, organskom i održivom arhitekturom.

RELATED ARTICLES

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments