ponedeljak, 29 novembra, 2021
Google search engine
NaslovnaConstructionMađarska domaćin prvog 5g železničkog terminala u Evropi

Mađarska domaćin prvog 5g železničkog terminala u Evropi

Najnovije komunikacone tehnologije omogućavaju daljinsko upravljanje opremom na licu mesta.

Mađarska je postavljena kao domaćin prvog železničkog terminala u Evropi sa privatnom 5G mrežom.

East-West Gate Intermodal Terminal (EVG), postaje najveći evropski „pametni“ železnički logistički terminal, gradi se na 85 hektara u selu Fenjeslitke, na granici sa Ukrajinom.

Vodafone Mađarska i udruženje Huawei potpisali su sporazum o snabdevanju terminala 5G mrežom, koja će olakšati unutrašnju komunikaciju, kao i daljinski rad opreme na licu mesta, uključujući i dizalice.

Prema izveštaju novinske agencije Ksinhua, 5G tehnologija će omogućiti terminalu da podnese približno milion kontejnera godišnje, kada projekat bude završen u prvom kvartalu sledeće godine.

Razvoj na postojećoj mreži i dalje je u toku, kao i izgradnja oko 500000 kvadrata magacina, plus montažnih i proizvodnih fabrika.

Kolin Kai, generalni direktor Huawei tehnologija Mađarska, rekao je, „privatna 5G mreža naše kompanije čini digitalizaciju potpuno novih filijala industrije mogućom. Huawei je već izgradio mnogo sličnih sistema u Kini, međutim u Evropi je to prvi terminal.“

On je dodao da je „prilagođena, visoka bezbednost podataka sa visokim podacima 5G mreže omogućava bežično daljinsko upravljanje u realnom vremenu na celokupnom području terminala. Zbog mreže, efikasnost će se značajno povećati i uslovi rada će se promeniti.“

Janoš Talosi, generalni direktor East-West Intermodal Logistics Services kaže: „operativna efikasnost terminala može se maksimizirati pomoću 5G tehnologije. Takođe će se pružiti prilika za pokretanje projekata istraživanja i razvoja i industrijske primene ove tehnologije, koja se sada probija na tržište“.

Pogledaj video

RELATED ARTICLES

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

- Advertisment -
Google search engine

Most Popular

Recent Comments