ponedeljak, 23 maj, 2022
NaslovnaSrbijaU Valjevu počela izgradnja fabrike nemačke kompanije “Bizerba”

U Valjevu počela izgradnja fabrike nemačke kompanije “Bizerba”

U Valjevu je počela izgradnja fabrike nemačke kompanije “Bizerba”, u kojoj će, prema najavama, biti zaposleno više od 300 radnika.

Investicija je vredna više od 33 miliona evra, a početak rada fabrike očekuje se u poslednjem kvartalu ove godine.

Svečanosti povodom početka izgradnje fabrike prisustvovao je predsednik Aleksandar Vučić, koji je poručio da se dolaskom nemačke “Bizerbe” otvara nova era za Valjevo i čitav Kolubarski okrug.

Uz to je dodao da je potrebno završiti još mnogo infrastrukturnih radova do početka rada postrojenja “Bizerbe”, što je planirano u poslednjem kvartalu ove godine.

Kraut: Završetak radova do kraja godine

Vlasnik i izvršni direktor kompanije “Bizerba” Andreas Kraut rekao je da je početak izgradnje pogona za proizvodnju vaga za merenje u Valjevu poseban dan za tu kompaniju, Valjevo i ceo region.

Najavio da je će fabrika u industrijskoj zoni u Valjevu biti završena do kraja godine kada će, kaže, početi proizvodnja vaga namenjenih za izvoz širom sveta.

Kraut je naveo da je ta kompanija u maju prošle godine najavila investiciju u novu proizvodnu lokaciju u Valjevu ističući da je to bio samo početak uspešnog projekta.

“Srećan sam što smo danas na našem zemljištu u Valjevu da proslavimo ovu prekretnicu. Srećni smo i optimistični što ćemo sve predstojeće aktivnosti uspešno završiti”, rekao je Kraut na ceremoniji polaganja kamena temeljca.

Dodao je da su zvaničnom početku izgradnje prethodili obimni i intenzivni pripremni radovi na projektovanju i preciznom planiranju i istakao da to ne bi realizovali bez podrške svih srpskih institucija i vlasti i bez predstavnika gradske vlasti u Valjevu.

Nove tehnologije i savremena rešenja
Naveo je da su radovi na pripremi terena počeli u oktobru prošle godina na prostoru od oko 11.000 kvadratnih metara na kojem će biti izgrađen administrativni, montažni i logistički deo objekta.

“I montažni i logistički deo impresioniraće najnovijom tehnologijama i rešenjima. Novi pogon će i u energetskom smislu biti opremljen najsavremenijim sredstvima”, kazao je Kraut.

Naveo je da je će radovi na izgradnji biti završeni do kraja godine ističući da će to biti značajan trenutak i da će omogućiti kompaniji “Bicerba” da nastavi da raste.

RELATED ARTICLES

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Sign In

Register

Reset Password

Please enter your username or email address, you will receive a link to create a new password via email.

Sign In

Register

Reset Password

Please enter your username or email address, you will receive a link to create a new password via email.