petak, 27 maj, 2022
NaslovnaSrbijaU petak počinje izgradnja kanalizacije na levoj obali Dunava

U petak počinje izgradnja kanalizacije na levoj obali Dunava

Izgradnja sekundarne kanalizacione mreže na levoj obali Dunava, u okviru zajedničkog projekta Beograda, Evropske investicione banke i Evropske unije, počinje u petak, 25. februara.

“Kanalizacija na levoj obali Dunava gradi se iz sredstava Beograda, koji obezbeđuje 20 miliona evra, i Evropske investicione banke, koja daje 35 miliona evra kroz kredit. U petak počinjemo da radimo prvi deo kanalizacije koji se plaća iz budžeta grada. To je izgradnja pet kilometara sekundarne kanalizacione mreže sa 450 kućnih priključaka za deo naselja Krnjača i u mesnoj zajednici Dunavski venac na području oko Ulice Jovice Vasiljevića”, rekao je Goran Vesić, zamenik gradonačelnika.

Prema njegovim rečima Beograd je već završio izgradnju preko sedam kilometara sekundarne kanalizacione mreže u Bloku Braće Marić u naselju Krnjača, te da je u toku izgradnja kanalizacione crpne stanice „Krnjača 2”.

“Ova kanalizaciona crpna stanica prihvataće najveći deo otpadnih voda leve obale Dunava i potiskivaće ih ka postrojenju za prečišćavanje u Krnjači, za koji smo raspisali tender koji se realizuje na osnovu ugovora između Beograda i Evropske investicione banke”, kaže on, navodi se na sajtu grada.

RELATED ARTICLES

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Sign In

Register

Reset Password

Please enter your username or email address, you will receive a link to create a new password via email.

Sign In

Register

Reset Password

Please enter your username or email address, you will receive a link to create a new password via email.