petak, 27 maj, 2022
NaslovnaSvetTržište softvera BIM vredi 21 milijardu dolara

Tržište softvera BIM vredi 21 milijardu dolara

Globalno tržište softvera za informacije o izgradnji (BIM) će biti vredno 21 milijardu američkih dolara do 2025. godine, prema podacima o istraživanju iz Cambashija.

Najnoviji podaci o istraživanjima na globalnom nivou ukazuju da je upotreba softvera građevinske industrije bila mnogo sporija od ostalih sektora, poput proizvodnje.

Procenjuje se da je 14 milijardi američkih dolara potrošeno na BIM softver 2021. godini. Sektor procenjuje da će videti dvocifren godišnji rast do 2025. godine.

„Daljinski radni trendovi koji su rezultat globalne pandemije, kao i vladine inicijative i propisi, menjaju digitalnu transformaciju u građevinarstvu“, rekla je Petra Garcen, glavni analitičar, Cambashi.

„To zauzvrat ubrzava rast potražnje za BIM softverom, omogućavajući građevinskoj industriji da se razvija iz “ kamenog doba“ do „digitalnog“.“

Istraživački podaci u Cambashiju uključuju tri kategorije BIM-a: dizajn, konstruisanje i upravljanje.

Prema podacima Combashijeve baze podataka, trenutno oko 200 miliona ljudi radi u profesiji koja se odnosi na BIM, koja uključuje arhitekturu i dizajn, građevinske i inženjerske usluge.

RELATED ARTICLES

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Sign In

Register

Reset Password

Please enter your username or email address, you will receive a link to create a new password via email.

Sign In

Register

Reset Password

Please enter your username or email address, you will receive a link to create a new password via email.