nedelja, 22 maj, 2022
NaslovnaSvetSynertec korak bliže pretvaranju otpadnog mulja nafte i gasa u građevinski materijal

Synertec korak bliže pretvaranju otpadnog mulja nafte i gasa u građevinski materijal

Synertec je formalizovao svoj odnos sa Greentech-om ekskluzivnim IP licencnim ugovorom kojim će napredovati ključna tehnologija sa potencijalom da se bitno smanji uticaj okruženja na životnu sredinu u naftnoj i gasnoj industriji.

Raznovrsna tehnologija i inženjering firme Synertec (ASX: SOP) je sklopila dogovor o licenciranju koji će unaprediti napredak tehnologije koji pretvora otpadni mulj naftne i gasne industrije u ne-zagađujući proizvod koji bi se mogao koristiti za pravljenje građevinskog materijala.

Ekskluzivna licenca za intelektualno vlasništvo (IP) zamenjuje svetski ugovor o licenci koji ističe u septembru 2022. godine između Synerteca i Sichuan Greentecha. Nova licenca pokriva neke od najvećih svetskih tržišta ugljovodonika, uključujući Australiju, Kanadu, Severnu, Centralnu i Južnu Ameriku.

Dve kompanije su zajedno radile na napredovanju tehnologije kompozitnog suvog praha („CDP“) od juna 2020. Pod novim ugovorom Synertec će imati pravo da koristi CDP tehnologiju, koja pretvora mulj koji se dobija iz bušenja u ne-zagađujući proizvod materijala sa mnogo potencijalnih upotreba.

Synertec je obezbedio kredit za postrojenje do milion dolara za finansiranje pilot testa tehnologije Greentecha sa glavnim proizvođačima u oblasti nafte i gasa u Kini.

Prema sporazumu Synertec će platiti naknadu za licencu za Greentechu prebacivanjem 600.000 dolara zajma. Greentech je platio sumu od 200.000 dolara plus kamate nakon potpisivanja sporazuma.

Pored toga, Synertec će platiti 2 rate od 2.5 miliona u potpunosti i po 10 centi po akciji nakon tri i pet godina, na osnovu dobijenih prihoda od 2 miliona dolara na tri godine i 5 miliona dolara na pet godina.

Synertec za komercijalizaciju CDP tehnologije

Ugovor o licenci pruža Synertec sa ekskluzivnim korišćenjem CDP tehnologije preko najvećih tržišta ugljovodonika na svetu, uključujući Australiju, Kanadu, Severnu, Centralnu i Južnu Ameriku.

Sa licencnim ugovorom na mestu, Synertec planira da komercijalizuje CDP tehnologiju na ovim kontinentima.

Konverzija mulja CDP procesom može ukloniti potrebu za prevozom otpada na prečišćavanje i deponije, dok dodatno smanjuje proces vađenja sirovina za proizvodnju građevinskih proizvoda.

Materijal dobijen CDP tehnologijom ima mnogo potencijalnih upotreba, uključujući građevinske zalihe velike čvrstoće kao što su cigla i bazni asfalt.

Tehnologija takođe ima širok spektar sa potencijalnom upotrebom kod rudarskih, tunelskih, kanalizacionih radova, kako bi se smanjio uticaj prečišćavanja otpada.

CDP tehnologija – ključni deo rešenja za zaštitu životne sredine

Generalni direktor Synerteca Majkl Kerol rekao je da najnoviji ugovor postavlja kompaniju u poziciju da unovčava CDP tehnologiju u različitim dugoročnim i produktivnim nadležnostima industrije nafte i gasa.

„CDP tehnologija pruža mogućnost da pretvori otpad koji je skup za održavanje u korisni početni materijal i radujemo se radu sa Greentech-om u budućnosti“, rekao je Kerol.

„Synertec-ova CDP tehnologija je jedna od tri uzbudljive ekološke tehnologije kompanije u industriji za smanjenje štetnog otiska okoline.“

„Verujemo da u kombinaciji sa našim projektima Powerhouse i LNG Custody Transfer System (CTS), koji napreduju po planu, ima potencijala da pomogne u brzom smanjenju emisije dok podržava ekonomski rast.“

U avgustu Synertech je lansirao svoj projekat Powerhouse, koji se fokusira na dizajn, izgradnju i terensko ispitivanje obnovljivih energetskih sistema.

Napajan na solarnu energiju i baterije, sistem implementira veštačku inteligenciju i prediktivnu analitiku da „optimizira energetsku efikasnost i isporuku električne energije“.

Synertec je potpisao memorandum o razumevanju (MOU) sa glavnim proizvođačima nafte i gasa da bi tehnologija Powerhouse-a napredovala.

Firma je zabeležila snažan početak finansijske godine jer se fokusira na poboljšanje operativne efikasnosti, tako i napreduju njena ključna ekološki prihvatljiva tehnološka rešenja.

RELATED ARTICLES

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Sign In

Register

Reset Password

Please enter your username or email address, you will receive a link to create a new password via email.

Sign In

Register

Reset Password

Please enter your username or email address, you will receive a link to create a new password via email.