petak, 27 maj, 2022
NaslovnaStrabagov Züblin u pregovorima za izgradnju solitera - Frankfurt

Strabagov Züblin u pregovorima za izgradnju solitera – Frankfurt

Konzorcijum Züblin i Dobler Metallbau glavni izvođači radova novog 205 metara visokog solitera u Frankfurtu.

Precizni podaci o visini ugovora nisu objavljeni, ali Strabag, Züblinova matična firma, je izjavila da će to biti trocifren milionski ugovor (u evrima).

Zgrada, čiji je naziv Centralni poslovni toranj, se gradi za komercijalno bankarsku organizaciju Landesbank Hessen – Thüringen (Helaba).

Firma iz Frankfurta je radila dizajn, KSP Engel. Toranj će imati 52 spratova iznad i 5 ispod zemlje. U osnovi izgradnja tih pet spratova će obuhvatati istorijsku fasadu, čiju izgradnju će sprovesti firma Dobler Metallbau.

Rušenje postojećih objekata na Neue Mainzer Strasse će početi u novembru, a ceo proces izgradnje trajaće 6 godina.

Züblin će iskoristiti svoju  „teamconcept“ strategiju na projektu, u kojem su otvoreni alati koji se koriste da bi projekat zainteresovanim stranama stvorio pristup zajedničkog projekta – specifičnih informacionih platformi, uključujući i podatke, planove i dokumentaciju. Takođe imaju i ono što firma naziva „transparentnim predstavljanjem troškova izgradnje u svim fazama projekta“.

Direktor Strabaga, Tomas Birtel, rekao je, „Zajednička realizacija projekta sa klijentom i naš konzorcijum partnera sa tim konceptom partnerskog modela nudi najbolje uslove za realizaciju ovog zahtevnog projekta izgradnje.“

Firma Helaba, Kristijan Šmit: „Veoma sam oduševljen, i lično i za Helabu, da smo našli jakog partnera za rad na ovom izuzetno projektu visokogradnje. Ed Züblin AG je pravi izbor za realizaciju otvorenog dizajna i održivog koncepta „Centralnog poslovnog tornja“, koji će postaviti nove standarde u oblasti razvoja visokogradnje.“

RELATED ARTICLES

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Sign In

Register

Reset Password

Please enter your username or email address, you will receive a link to create a new password via email.

Sign In

Register

Reset Password

Please enter your username or email address, you will receive a link to create a new password via email.