ponedeljak, 23 maj, 2022
NaslovnaSrbijaStrabag kažnjen sa 45 miliona evra

Strabag kažnjen sa 45 miliona evra

Dve kompanije u austrijskoj građevinskoj grupi proglašene su krivim kršeći pravlia konkurencije.

Strabag je kažnjen sa 45,37 miliona evra, nakon što je otkriveno da su dve kompanije iz njegove grupe učestvovale u nameštanju tendera.

Izjava državnog organa (BWB) je da su Strabag AG i F Lang uK Menhofer Baugesellschaft učestvovali u „uniformnom i neprekidnom povređivanju pravila u obliku fiksiranja cena, razmene tržišta i razmene informacija sa konkurencijom u vezi sa javnim i privatnim tenderima u polju građevinarstva u Austriji u periodu od jula 2002. do oktobra 2017. godine „.

Strabag je priznao da je kazna u redu, rekavši da su obe uključene kompanije u potpunosti sarađivale sa BWB-om otkad je počeo formalni postupak protiv njih u 2019. godini.

Generalni direktor Strabaga Tomas Birtel rekao je da je to „veliko lično razočaranje jer su se navodi pokazali delimično opravdanim nakon intenzivnih istraga“.

Dodao je da su lekcije naučene iz „bolne“ situacije. Grupa je, na primer, pokrenula sistem spoljnog monitoringa kako bi se zaštitila od ponavljanja nepravde.

Kompanija tvrdi da su „priznanje ovih radnji i potpuna saradnja sa BWB-om na odgovarajući način dali pozitivan uticaj na visinu kazne koja im je dodeljena.“

RELATED ARTICLES

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Sign In

Register

Reset Password

Please enter your username or email address, you will receive a link to create a new password via email.

Sign In

Register

Reset Password

Please enter your username or email address, you will receive a link to create a new password via email.