nedelja, 22 maj, 2022
NaslovnaSvetPrva 3D - štampana zgrada u Austriji

Prva 3D – štampana zgrada u Austriji

Firma Strabag i Peri grade prvu austrijsku 3D – štampanu zgradu u Hauslajtenu. Vreme čistog štampanja za nadogradnju zgrade je otprilike 45 sati.

Firma Peri je iskusna u 3D betonskom štampanju i koristi poseban suv malter za izgradnju pod nazivom „Tektor Print“, od Lafarge-a.

„3D građevinsko štampanje donosi važan inovacijski impuls građevinske industrije i uzbudljiv je dodatak drugim metodama građevine“, rekao je član odbora Strabaga odgovoran za digitalizaciju i inovaciju, Klemens Haselštajner.

„Sa ovim praktičnim testom, želimo da dalje razvijamo 3D građevinsko štampanje zajedno sa našim partnerima Peri i Lafarge. U Hauslajten-u već smo bili u mogućnosti da postignemo važne nalaze za buduću upotrebu tokom zajedničkog planiranja.“

Tomas Imbaher, šef inovacija i marketinga, Peri AG : „vidimo veliki potencijal u mladoj tehnologiji 3D građevinskog štampanja. Pre samo pre godinu dana štampali smo prvu stambenu zgradu Nemačke sa BOD2 štampačem našeg danskog partnera – firme COBOD.“

Peri će i na ovom projektu koristiti štampač COBOD BOD2. Ovom tehnologijom, glava štampača se rotira preko tri ose na trajno instaliranom metalnom okviru, što znači da može preći na bilo koji položaj tokom izgradnje, samo je potrebno jedno podešavanje.

Uključujući ovaj projekat štampanja u Hauslajtenu, Peri 3D građevinski štamparski tim uspešno je završio pet sličnih projekata u jednoj godini. Prva štampana kuća u Nemačkoj, prva multi-porodična kuća i najveća štampana zgrada u Evropi (Vallenhausen), prva štampana kuća u SAD-u, nadogradnja zgrade u Lindau-u, Nemačka i projekat u Hauslajtenu.

Ovo nisu istraživački projekti, već pravi objekti koji su prošli kroz sve procese odobravanja, iznajmljeni, već zauzeti ili kancelarijski.

RELATED ARTICLES

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Sign In

Register

Reset Password

Please enter your username or email address, you will receive a link to create a new password via email.

Sign In

Register

Reset Password

Please enter your username or email address, you will receive a link to create a new password via email.