petak, 27 maj, 2022
NaslovnaSrbijaProširenje Enfild Road-a od 60 miliona funti

Proširenje Enfild Road-a od 60 miliona funti

Bakingem Grupa počinje radove sledeće nedelje na ekspanziji Liverpulovog stadiona kada je zakazana i službena ceremonija.

Stadion će dobiti novih 7.000 mesta, ukupni kapacitet će biti više od 61.000 mesta. Izgradnja će se odvijati tokom cele sezone.

Endi Hjuz, generalni direktor Liverpula, rekao je: „Bili smo jasni od početka da je za napredak ove ekspanzije potrebna saradnja lokalnih stanovnika i zajednice, da i oni učestvuju u kompleksnom pejzažu planiranja.

„Trebala nam je sigurnost za ovaj napredni projekat  i sada smo u mogućnosti da se molimo da krenemo napred. Počeli smo ovo putovanje u 2014. godini i zahvalni smo svima na doprinosima koje su dali da projekat dovedu u ovu fazu.“

Projekat je dat na odobrenje za planiranje Gradskog veća Liverpulu u ​​junu, a klub je takođe dodelio dozvolu za održavanje do šest koncerata i drugih velikih događaja na stadionu u periodu od pet sezona.

Bakingem će raditi sa lokalnim grupama za zapošljavanje i obrazovnim ustanovama kako bi ljudi iz Liverpula stekli radno iskustvo, kvalifikacije, kao i stalni posao. Posao za stalno će dobiti 35 radnika, biće angažovano i 800 pripravnika.

I sa povećanim kapacitetom, izgled će biti sličan starom izgledu, uz nove ugostiteljske i sportske objekte.

Očekuje se da nov stadion bude spreman za sezonu 2023-24.

RELATED ARTICLES

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Sign In

Register

Reset Password

Please enter your username or email address, you will receive a link to create a new password via email.

Sign In

Register

Reset Password

Please enter your username or email address, you will receive a link to create a new password via email.