petak, 27 maj, 2022
NaslovnaSvetProjektna ispitivanja korišćenja 5G tehnologije

Projektna ispitivanja korišćenja 5G tehnologije

Izvođač BAM Nuttall, deo Royal BAM grupe, koristi privatnu, samostalnu 5G mrežu prvi put na gradilištu u Velikoj Britaniji.

Radeći u partnerstvu sa istraživačkim centrima (BRE), na ostrvu Šetland, Škotska, projektni tim BAM Nuttall dizajnira i gradi civilne infrastrukture za SSEN i HVDC prenosne stanice i podstanice.

Deo Šetland HVDC veze, će napajati delom obnovljive energije mrežu električne energije i priključiti Šetland sa Velikom Britanijom po prvi put.

5G mreža, koju finansira odeljenje za digitalizaciju, kulturu, medije i sport (DCMS), ima za cilj da testira potencijal nove digitalne tehnologije.

Mesto projekta pruža idealne uslove za merenje prednosti 5G-a za građevinsku industriju; Vremenski uslovi su hladni, vlažni i oštri; Zimska dnevna svetlost je kratka; Klijenti i menadžeri ne mogu lako da posete lokaciju i oslanjaju se na izveštaje, podatke, slike i uvide za praćenje napretka i donošenja odluka.

Projektni tim BAM-a prikuplja dokaze o tome kako nova tehnologija može pomoći poboljšanju bezbednosti, održivosti i povećanja saradnje i stvoriti efikasnija rešenja.

Kolin Evison, šef inovacije Bam Nuttall-a rekao je, „5G otključava povećanu upotrebu digitalnih alata i modela jer istražujemo sigurnije, modernije i efikasnije načine rada u građevinarstvu. Uzbuđeni smo za sledeće korake dok smo našli nova rešenja koja bez 5G mreže, ne bi bila moguća.

„Radujemo se što ćemo videti rezultate i na kraju podeliti korist širom industrije.“

RELATED ARTICLES

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Sign In

Register

Reset Password

Please enter your username or email address, you will receive a link to create a new password via email.

Sign In

Register

Reset Password

Please enter your username or email address, you will receive a link to create a new password via email.