petak, 27 maj, 2022
NaslovnaSrbijaPotpisan ugovor o dogradnji glavne zgrade aerodroma Niš

Potpisan ugovor o dogradnji glavne zgrade aerodroma Niš

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović prisustvovao je danas potpisivanju ugovora između Aerodroma Srbije doo Niš i konzorcijuma domaćih kompanija na dogradnji pristanišne zgrade u okviru kompleksa aerodroma Konsatntin Veliki Niš. Ministar Momirović je izrazio uverenje da će ovaj aerodrom biti jedan od najmodernijih aerodroma u Jugoistočnoj Evropi i posebnu pažnju posvetio planovima podrške i budućeg razvoja.,,Ulaganjem u ravnomerni regionalni razvoj, ova investicija je najveći dokaz politike Vlade Republike Srbije, i biće još jedna velika investicija za grad Niš“, rekao je Momirović.

Ugovor su potpisali direktor Konkord Vesta doo Beograd Branimir Mijailović i direktor Aerodroma Srbije doo Niš Mihajlo Zdravković, a potpisivanju je prisustvovala i gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski čestitala je resornom ministarstvu, Aerodromu Srbije i izvođačima radova jer su prepoznali potrebu za razvojem aerodroma koji u značajnoj meri utiče na razvoj privrede, pre svega turizma.

,,Veliki smo posao doveli u Niš, i jednoga dana dobićemo i novu zgradu jer je bitno ostaviti utisak na ljude, da kada slete u naš grad imaju sjajnu zgradu, da ne čekaju na procedure i ponesu lepe utiske odavde“, naglasila je Dragana Sotirovski.

Direktor Aerodrom Srbije doo Niš Mihajlo Zdravković izrazio je zadovoljstvo zbog predstojećih radova i predočio koji kapaciteti i usluge će biti unapređeni dogradnjom novog objekta i rekonstrukcijom postojećeg.

Dogradnja terminalne zgrade omogućiće kapacitet za 1,5 miliona putnika godišnje i moći će da opsluži 6 vazduhoplova istovremeno. Imaće 5 izlaza (gejtova) i mogućnost korišćenja avio mosta, što sada ne postoji. Imaće oko 700m2 komercijalnog prostora i omogući će značajno bolji konfort putnika i veći broj pratećih sadržaja.

Ugovorena vrednost radova iznosi oko 1.3 milijarde dinara bez PDV-a, a predviđeno vreme za završetak radova je dve godine.

RELATED ARTICLES

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Sign In

Register

Reset Password

Please enter your username or email address, you will receive a link to create a new password via email.

Sign In

Register

Reset Password

Please enter your username or email address, you will receive a link to create a new password via email.