nedelja, 22 maj, 2022
NaslovnaSrbijaPotpisan memorandum o saradnji za izgradnu nove prevodnice na Tisi

Potpisan memorandum o saradnji za izgradnu nove prevodnice na Tisi

Bečej, 17. mart – Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović danas je nakon obilaska brane na Tisi gde je predviđena izgradnja nove brodske prevodnice, u zgradi opštine Bečej potpisao Memorandum o saradnji na realizaciji projekta „Unapređenje uslova za prevođenje brodova u okviru brane na Tisi“.

„Ovaj projekat će omogućiti ubrzani razvoj čitavog regiona Potisja i pretvoriće ga u epicentar vodnog teretnog saobraćaja ovog dela Evrope, ali će omogućiti i punu realizaciju turističkih potencijala ovog dela Srbije“,izjavio je ministar Momirović.

Momirović je dodao da i u budućnosti moramo da nastavimo sa infrastrukturnim ulaganjima, jer će to ujedno biti i najbolji pokazatelj uspeha naredne Vlade.

Memorandum o saradnji, osim ministra Momirovića, potpisali su, u ime Javnog vodoprivrednog preduzeća „Vode Vojvodine“ izvršni direktor Danka Vasiljević, kao i

državni sekretar u ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Željko Radošević koje je tom prilikom rekao da će se realizacijom ovog projekta unaprediti bilateralni odnosi Srbije i Mađarske.

Izgradnjom nove prevodnice čija komora će imati 205 metara dužine i 24 metara širine, omogućilo bi se istovremeno prevođenje jednog sastava uobičajnog za kategoriju vodnog puta VI b, a time i veće korišćenje Tise za prevoz velikih količina roba između Srbije i Mađarske. Vrednost projekta je 60 miliona evra.

Nakon potpisivanja Memoranduma o saradnji na realizaciji ovog projekta, ministar Momirović radni dan nastavio je održavanjem sastanaka u opštini Bečej, a potom i u opštini Kula na temu izgradnje budućeg autoputa od Kikinde do Sombora sa ciljem da se sa radovima krene u što kraćem vremenskom periodu.

Buduća putna komunikacija Bački Breg – Nakovo u dužini od 175 km., povezaće granične prelaze Srbije sa Rumunijom i Mađarskom i biće najbrža veza između Kikinde i Sombora, odnosno omogućiće vezu Bačke i Banata sa centralnom i zapadnom Srbijom putem autoputa Beograd-Subotica.

RELATED ARTICLES

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Sign In

Register

Reset Password

Please enter your username or email address, you will receive a link to create a new password via email.

Sign In

Register

Reset Password

Please enter your username or email address, you will receive a link to create a new password via email.