nedelja, 22 maj, 2022
NaslovnaSrbijaPočeli radovi na izgradnji kanalizacije u Krnjači

Počeli radovi na izgradnji kanalizacije u Krnjači

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović i zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić otvorili su danas radove na izgradnji sekundarne kanalizacione mreže u palilulskom naselju Krnjača.

Ministar Momirović je istakao da su za državu sve beogradske opštine podjednako važne i da Vlada Republike Srbije ne pravi razliku kada je podizanje životnog standarda njenih građana u pitanju.

„Ovo je kompleksan projekat kroz koji se gradi kanalizacija u Kotežu, Krnjači i Borči, kao i postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda, kako bi se očuvala čistoća naših reka“, kazao je Momirović.

Ministar je dodao da je ovo samo jedan u nizu projekata kojim se investira u komunalnu infrastrukturu i najavio da su takvi projekti planirani i u Lazarevcu i Obrenovcu. U narednim mesecima možemo očekivati izgradnju kanalizacione mreže u Mladenovcu, Sopotu i Ostružnici.

Radovi će biti završeni, kako je najavljeno, u naredne tri godine.

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić naveo je da je za izgradnju kanalizacije u Krnjači izdvojeno 55 miliona evra i da ovo nije kraj investicija na ovoj strani Dunava. U narednih 4 – 5 godina, život stanovnika u ovim beogradskim naseljima biće izjednjačen sa standardima koje imaju ostale opštine.

Otvoreni su radovi na izgradnji 6 kilometra sekundarne i priključne mreže sa oko 320 kućnih priključaka u bloku između ulica Jovice Vasiljevića, Branka Momirova i Grge Andrijanovića.

U prošloj godini izgrađeno je 8 kilometara sekundarne kanalizacije u Bloku braće Marić u naselju Krnjača, a u ovom naselju je u toku i izgradnja kanalizacione crpne stanice „Krnjača 2“, koja treba da prihvati najveći deo otpadnih voda na levoj obali Dunava i da ih usmeri ka postrojenju za prečišćavanje.

RELATED ARTICLES

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Sign In

Register

Reset Password

Please enter your username or email address, you will receive a link to create a new password via email.

Sign In

Register

Reset Password

Please enter your username or email address, you will receive a link to create a new password via email.