petak, 27 maj, 2022
NaslovnaSvetPlanovi za vodonik pumpe širom Evrope

Planovi za vodonik pumpe širom Evrope

Projekat javnog i privatnog partnerstva će ubrzati prelazak vozila na vodonik.

Lokalne i regionalne vlade u Nemačkoj, Danskoj, Švedskoj i Norveškoj, zajedno sa šest privatnih kompanija, pokrenule su prekogranično javno/privatno partnerstvo za investiranje u niz vodonik pumpi širom Evrope.

Ukoliko bude odobren, projekat Greater4H će ubrzati isporuku vozila na vodonik od proizvođača i njihovu primenu u čitavom megaregionu – čineći Severnu Evropu globalnim liderom u prelasku na zeleni drumski transport.

Privatni partneri, Everfuel, Hinion i GP Joule, će izgraditi i upravljati benzinskim stanicama. Quantron će isporučivati vozila na vodonik u različitim kategorijama, pored toga što će voditi razvoj finansijskih i tržišnih podsticaja potrebnih za povećanje potražnje za kamionima na vodonik.

Pored toga, Ørsted i Renova su se pridružili Greater4H kako bi doprineli perspektivi snabdevanja zelenim vodonikom i krajnjeg korisnika. 13 javnih organa u STRINGU će doprineti projektu Greater4H u podsticaju harmonizovane regulative u vezi sa uvođenjem vodonične infrastrukture.

Ministar pravde, evropskih poslova i zaštite potrošača, Klaus Kristijan Klausen, rekao je: „Saobraćajni sektor sa nultom emisijom moguć je samo sa mrežom za gorivo sa nultom emisijom. Ako uspemo, Greater4H će biti veliki korak napred za zelenu tranziciju i ilustrovaće kako možemo da postignemo potpunu dekarbonizaciju drumskog transporta.”

Šta je STRING

STRING je članska organizacija koja povezuje lokalne samouprave iz Nemačke, Danske, Švedske i Norveške u razvoju internacionalne infrastrukture, olakšava zelenu tranziciju u sektoru transporta i ubrzava inovacije i izvoz zelene tehnologije.

RELATED ARTICLES

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Sign In

Register

Reset Password

Please enter your username or email address, you will receive a link to create a new password via email.

Sign In

Register

Reset Password

Please enter your username or email address, you will receive a link to create a new password via email.