nedelja, 22 maj, 2022
NaslovnaSvetOdrživost u srcu masterplana Islanda

Održivost u srcu masterplana Islanda

Predlog KCAP-a je pobednički za razvoj ogromne parcele zemljišta oko aerodroma Kefflavik.

Međunarodni tim je izabran da stvori dugoročni strateški master plan za razvoj međunarodnog aerodroma Keflavik i okoline.

Predlog je izabrao Kadeco, organizacija koja je vodila razvoj područja u ime Islanda, aerodromski operater Isavia i opštine Rejkjanesber i Sugurnesjaber.

Plan, koji je izneo tim koji vodi međunarodna dizajnerska firma KCAP, obuhvata razvoj oko 55 km kvadratnih, i identifikovao je tri „katalizatorske lokacije“ koje će promovisati nove industrije, kao što su zeleni vodonik, električni vodonik, električno vazduhoplovstvo i morska akvakultura.

KCAP-ov plan su podržale kompanije, uključujući VSP, Felixx, Mic Mobility, VSO Consulting, Buck Consultants International i Buro Happold.

Sa održivošću u srcu predloga Masterplana KCAP-a, Kadeco je takođe naglasio ambicioznu strategiju grupe, sa ogromnom strategijom pošumljavanja kako bi i pomogao planovima za ublažavanje klimatskih promena u zemlji i privlačenja turizma.

Sam aerodrom će se proširiti tako da se omogući do 14 miliona putnika godišnje do 2040. godine, a Island će se pozicionirati kao glavna strateška tačka između Evrope i Severne Amerike.

Grupa KCAP-a, koja je pobedila konkurenciju od pet drugih međunarodnih timova u završnom krugu, predvođena firmama Arup, Jacobs, Oma i Aecom, sada će se preseliti na stvaranje detaljnog masterplana za to područje.

Anuk Kujtenbrojer, generalni partner KCAP-a, rekla je: „Uspeh Masterplana zavisiće od saradnje između javnih i privatnih aktera. Istovremeno, projekat takvog značaja zahteva pristup koji pojačan ali osetljiv.“

„Strateški locirana komplementarna područja mogu se razviti korak po korak, dok će se otvoreni pejzaž aerodroma čuvati inovativnim merama pejzaža. Radujemo se trajnom partnerstvu sa Kadeco-om. Ceo naš tim je izuzetno uzbuđen da preuzme ovaj izazov!“

RELATED ARTICLES

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Sign In

Register

Reset Password

Please enter your username or email address, you will receive a link to create a new password via email.

Sign In

Register

Reset Password

Please enter your username or email address, you will receive a link to create a new password via email.