ponedeljak, 23 maj, 2022
NaslovnaSvetOdabrana lokacija za prvi električni put na svetu

Odabrana lokacija za prvi električni put na svetu

Švedska transportna uprava, Trafikverket, najavila je lokaciju za njen planirani električni put, koji može da puni teška električna vozila.

Dužine 21km, autoput sa dve trake – E20 se nalazi između gradova Halzberg i Orebro, u centralnom južnom regionu zemlje, imaće i transformatore i tehnologiju za prenos električne energije na vozila.

Iako tehnologija koja će se koristiti na putu još uvek nije najavljena, Trafikverket je nedavno podstakao pilot šemu u opštini Lund, sa električnim sistemom za hranjenje u zemlji, koji snabdeva vozila koja su na putu potrebnom energijom.

Pilot šema

Konzorcijum EVolutionRoad koji je radio na pilot šemi od 9,2 miliona evra, se satoji od firmi: Innovation Skåne (projekt menadžer), Elonroad, Kraftringen Energi, Lund municipality / Future by lund, Lund University of Technology, LTH, Ramboll, Skånetrafiken, Solaris Sverige, National Road and Transport Research Institute, VTI.

Šema EVolutionRoad je aktivna od 2020. godine, prikuplja i analizira podatke iz električnog autobusa koji prelazi rutu tokom jedne nedelje mesečno.

Prema agenciji, tenderska dokumentacija će uskoro biti spremna za projekat izgradnje E20, a konačni plan puta postavljen je za početak 2024. godine, završetak se očekuje do 2026. godine.

Ako sistem dokaže uspeh, Vlada će se nadati da će to pomoći u svom navedenom cilju smanjenja emisije gasova u transportu za 70% do 2030. godine.

RELATED ARTICLES

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Sign In

Register

Reset Password

Please enter your username or email address, you will receive a link to create a new password via email.

Sign In

Register

Reset Password

Please enter your username or email address, you will receive a link to create a new password via email.