nedelja, 22 maj, 2022
NaslovnaSrbijaObilaznica oko Gornjeg Milanovca napreduje po planu bez odstupanja

Obilaznica oko Gornjeg Milanovca napreduje po planu bez odstupanja

Opština Gornji Milanovac do maja sledeće godine dobiće pristupnu saobraćajnicu na auto-put Miloš Veliki, što je najveća investicija u ovu opštinu u poslednjih 60 godina, najavio je danas ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović, koji je sa predsednikom opštine Gornji Milanovac Dejanom Kovačevićem vanredno obišao radove na obilaznici oko Gornjeg Milanovca.

„Želeo sam i lično da se uverim kako teku radovi na ovoj saobraćajnici koja je od vitalnog značaja za Gornji Milanovac i njene građane. Ako se zbog otežanih vremenskih uslova nije moglo raditi na gradilištu, radilo se na neophodnim propratnim radovima i nijednog trenutka se nije stalo. Saobraćajnica će biti izgrađena po svom savremenim standardima, do maja sledeće godine kako je prvobitno planirano i tu nema odstupanja. Ovo je projekat vredan 30 miliona evra koji se realizuje uz pomoć naših poslovnih partnera iz Kine. Kad se završi značiće dolazak novih investitora i veće plate građenima i zato je potpuno besmislena opstrukcija ovog projekta od strane pojedinih medija. Ali, izbori se bliže i onda koriste svaku priliku da obezbvrede ono u šta mi ukažemo ogroman trud i napor, a sve u cilju boljeg života naših građana“, naglasio je Momirović. On je napomenuo da će se izgradnjom planirane saobraćajnice povezati postojeća i buduća industrijska zona na teritoriji opština Gornji Milanovac sa Koridorom 11 po najoptimalnijoj ceni.

Predsednik opštine Gornji Milanovac zahvalio se ministru za nesebičan doprinos na ovom projektu i istakao da će žitelji Milanovca to znati da cene.

„Svakodnevno pratimo radove na pristupnoj saobraćajnici od Takova do Gornjeg Milanovca, svi pripremni radovi su u toku i neće se izaći iz okvira dogovorenog ugovorom iako nam vremenski uslovi ne idu na ruku“, rekao je Kovačević.

Izgradnja buduće obilaznice predstavlja novu vezu između državnog puta IB 22 (Ibarska magistrala) i autoputa E763 „Miloš Veliki“ (petlja Takovo) Dužina obilaznice iznosi oko 9.5 km. i projektovana je za brzinu od 60 km/č. Ugovorna vrednost projekta iznosi 30.498.281,81 eura, a predviđeni rok za završetak radova je maj 2023. Izvođač radova je Power Construction Corporation of China Limited.

RELATED ARTICLES

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Sign In

Register

Reset Password

Please enter your username or email address, you will receive a link to create a new password via email.

Sign In

Register

Reset Password

Please enter your username or email address, you will receive a link to create a new password via email.