nedelja, 22 maj, 2022
NaslovnaNovi "pametni" bager - Volvo

Novi „pametni“ bager – Volvo

U Volvo CE-u kažu da model LX03 može donositi odluke u realnom vremenu i sarađivati sa ljudima.

Potpuno autonomni bager sa električnom baterijom, LX03  je prvi svetski primer bagera samoukog koncepta sa inteligencijom za donošenje odluka, obavljanja zadataka i interakcijom sa ljudima.

Inspirisani konceptom koji je dao Volvo CE i Lego Tehnik inženjeri i dizajneri, LX03 predstavlja sledeću fazu istraživanja Volvo CE-a u mašinskoj inteligenciji i njihovu odlučnost da ukratko predstave građevinsku industriju.

Melker Jernberg, predsednik Volvo CE, rekao je, „Moramo transformirati građevinsku industriju sa pametnim i održivim rešenjima koja će imati uticaja na globalnom nivou. Otkrivanje LX03 prototipa danas predstavlja upravo to.“

Izvor : www.volvoce.com

Bager od 5 tona razvijen je kao modularni koncept, sa mogućnošću da bude veći ili manji sa samo jednom ili dve promene u procesu proizvodnje.

Ima sposobnost da se prilagodi različitim scenarijima, donosi odluke u realnom vremenu i sarađuje sa ljudima. Kupci ga mogu programirati da ispune teške, ponavljajuće ili opasne zadatke i smanjiti potrebu za radnom snagom na licu mesta.

Lars Stenkvist, glavni tehnološki službenik Volvo grupe, rekao je: „kao čelnici prevoza i infrastrukture, imamo vitalnu ulogu u preduzimanju akcije klimatskih promena i pojačanja tempa inovacije potrebnog za emisiju.“

Pogledajte video novog modela.

RELATED ARTICLES

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Sign In

Register

Reset Password

Please enter your username or email address, you will receive a link to create a new password via email.

Sign In

Register

Reset Password

Please enter your username or email address, you will receive a link to create a new password via email.