petak, 27 maj, 2022
NaslovnaSvetNestašica odlaže proizvodnju opreme

Nestašica odlaže proizvodnju opreme

VDMA, nemačko udruženje, izveštava da problemi lanca snabdevanja odlažu proizvodnju građevinske opreme a statistika pokazuje udaljenost između dolazne potražnje i prometa.

Međutim u udruženju su rekli da sektor građevinskih mašina i materijala postiže povećanje prometa od 16,7 milijardi evra u 2021. u poređenju sa 2020. godinom.

Takođe je sektor građevinske opreme postigao nominali porast od 18% na 12,4 milijarde evra sa povećanjem potražnje od 53%. Pored toga, promet izvoza bio je 8,1 milijardi evra, domaći promet je bilo 4,3 milijarde evra, a građevinske mašine i izgradnja puteva postigle su najveći porast prometa od 22%.

Ovaj razvoj vraća industriju nazad na nivo rekorda iz 2018/19 kažu u VDMA. Ipak, očekivanja za promet ove godine su oprezna zbog stalnog poremećaja zaliha.

„Uprkos prevelikom broju porudžbina, industrija može očekivati maksimalan porast prometa od 7% za tekuću godinu. Profit će takođe biti ispod naših očekivanja, jer se moramo suprotstaviti ogromnom povećanju troškova.“

SAD, Evropa i Kina i dalje su najvažniji tržišni regioni i zajedno čine 75% globalnog tržišta.

Prodaja građevinske opreme u 2021. godini porasla je za 30% u SAD-u i 28% u Evropi u poređenju sa istim periodom prošle godine, dok je Kina oslabila za 7%.

Američko tržište je obećavanje narednih nekoliko godina, uverava udruženje VDMA i to je zahvaljujući opsežnim programima ekonomskih stimulacija.

Programi ekonomskih stimulacija pokrenuti tokom pandemije u Evropi imaće prateći efekat u naredne 2-3 godine. U Kini je razvoj nesiguran uz rizik krize cena nekretnina, koji i dalje je prisutan.

RELATED ARTICLES

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Sign In

Register

Reset Password

Please enter your username or email address, you will receive a link to create a new password via email.

Sign In

Register

Reset Password

Please enter your username or email address, you will receive a link to create a new password via email.