nedelja, 22 maj, 2022
NaslovnaSvetNestašica eksera i šrafova: Sankcije Rusiji obustavljaju gradnju u Nemačkoj?

Nestašica eksera i šrafova: Sankcije Rusiji obustavljaju gradnju u Nemačkoj?

Građevinska industrija u Nemačkoj već sada oseća ozbiljne posledice sankcija koje se ogledaju u nestašici neophodnih materijala, a građevinci će morati da odluče od kojih projekata će odustati.

Isporuke važnih proizvoda kao što su šrafovi i ekseri zbog sankcija više neće stizati u Nemačku, rekao je Tim Oliver Miler, generalni direktor Glavnog udruženja nemačke građevinske industrije, dok nemačka ministarka spoljnih poslova Analena Berbok ističe da bi trebalo održavati kontakt i sa režimima koje ne podržavaju.

Tim Oliver Miler je rekao da se danas ne može sa sigurnošću reći da li će biti dovoljno materijala za sva gradilišta u Nemačkoj, zbog čega ne isključuje prekid izgradnje velikog broja projekata.

– Trebalo bi da se zapitamo koje projekte moramo da prekinemo, a bez kojih ne možemo – naglašava Miler.

Građevinska industrija je već u kontaktu sa odborima velikih klijenata kao što su „Dojče ban“ i „Auto ban“. Drugi problem je i povećanje cena važnih sirovina kao što su čelik, bitumen i aluminijum.

– Pored toga, velike rafinerije su najavile da će kratkoročno morati značajno da smanje proizvodnju bitumena koji je hitno potreban za izgradnju puteva. U nekim slučajevima čak ni isporuke poput šrafova i eksera više ne stižu u Nemačku zbog sankcija – naglasio je on.

Nemačka ministarka inostranih poslova Analena Berbok je upozorila da će zbog rata u Ukrajini doći do sve većih nestašica i da bi to moglo da vodi u dalje sukobe u „osetljivim“ zemljama.

Berbokova je na predstavljanju nove nacionalne bezbednosne strategije istakla da bi Nemačka trebalo da održi kontakt sa autoritranim, čak i ako ne deli njihove vrednosti i da ne ćuti o pitanjima zbog ekonomskih ili energetskih interesa.

RELATED ARTICLES

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Sign In

Register

Reset Password

Please enter your username or email address, you will receive a link to create a new password via email.

Sign In

Register

Reset Password

Please enter your username or email address, you will receive a link to create a new password via email.