petak, 27 maj, 2022
NaslovnaSrbijaNastavlja se rekonstrukcija Gradskog stadiona u Zrenjaninu po standardima UEFA

Nastavlja se rekonstrukcija Gradskog stadiona u Zrenjaninu po standardima UEFA

„Gradski stadion u Zrenjaninu postaće moderan sportski objekat po svim standardima UEFA, kapaciteta 8.000 mesta, što će omogućiti da se u ovom gradu organizuju i međunarodna atletska takmičenja i fudbalski mečevi“, izjavio je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović nakon obilaska radova na rekonstrukciji stadiona.“

Reč je o drugoj fazi sanacije i adaptacije, koja obuhvata renoviranje glavnog objekta, svlačionica i tribina.

„Veoma sam zadovoljan radovima koje danas vidim ovde na terenu. Ovo je velika zajednička investicija Pokrajinske vlade i Grada Zrenjanina, a ukupna vrednost radova na rekonstrukciji Gradskog stadiona iznosiće 570 miliona dinara. Želimo da ovde bude baza za razvoj sportskih talenata, jer su upravo ovde stasavali mnogi fudbalski i atletski šampioni“, izjavio je predsednik Mirović.

On je podsetio na to da je u prvoj fazi rekonstruisana atletska staza, izgrađena su atletska borilišta i postavljeno osvetljenje u skladu sa standardima Svetske atletske federacije.

Prema njegovim rečima, Pokrajinska vlada nastaviće da ulaže i u druge važne infrastrukturne projekte u Zrenjaninu, a kako je naveo, sve investicije koje su finansirane iz pokrajinskog budžeta u ovoj lokalnoj samoupravi realizovane su u planiranim rokovima.

„Zahvaljujući sredstvima Pokrajinske vlade, realizujemo ovu veoma značajnu investiciju u sportskoj infrastrukturi, imajući u vidu da je Zrenjanin prošle godine bio evropski grad sporta“, izjavio je gradonačelnik Simo Salapura.

Događaju su prisustvovali i pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta i direktor Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine Nedeljko Kovačević.

RELATED ARTICLES

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Sign In

Register

Reset Password

Please enter your username or email address, you will receive a link to create a new password via email.

Sign In

Register

Reset Password

Please enter your username or email address, you will receive a link to create a new password via email.