nedelja, 22 maj, 2022
NaslovnaSrbijaNajuspešnija godina u poslovanju "Beograda na vodi", ostvarena neto dobit od 29,5...

Najuspešnija godina u poslovanju „Beograda na vodi“, ostvarena neto dobit od 29,5 miliona evra

Preduzeće „Beograd na vodi“ je u 2021. godini ostvarilo ukupne prihode od 185 miliona evra i neto dobit od 29,5 miliona evra.

„Beograd na vodi“ će isplatiti dividende u vrednosti od 10 miliona evra, a trećina tog iznosa biće uplaćena u državni budžet, budući da Republika Srbija učestvuje u vlasništvu kompanije sa 32 odsto.

Kako je saopštio „Beograd na vodi“, prethodna godina bila je najuspešnija u poslovanju tog prvirednog društva od početka.

„Tokom 2021. godine, završili smo izgradnju još četiri stambene zgrade, tako da je ukupan broj useljenih stanova u okviru projekta dostigao 1.500 u sedam završenih zgrada. Da je interesovanje za stanovanje u Beogradu na vodi veliko, govori podatak da smo prošle nedelje prodali jubilarni 4000. stan“, rekla je direktorka „Beograda na vodi“ Zorana Burlić.

Navodi da su poslovni planovi kompanije pre svega razvojni i da će se najveći deo dobiti i dalje ulagati u izgradnju.

„Zahvaljujući pozitivnim rezultatima poslovanja, deo će biti uplaćen u budžet Republike Srbije“, kaže Zorana Burlić.

Ona je dodala da je „Beograd na vodi“ pokrenuo brojne infrastrukturne projekte u gradu i da angažovanje građevinske i pratećih industrija na projektu doprinosi rastu BDP-a.

Na izgradnji je trenutno angažovano blizu 2.200 radnika.

Paralelno sa izgradnjom stambenih zgrada, u Beogradu na vodi radi se i na izgradnji infrastrukture i do sada je u okviru projekta izgrađeno šest kilometara novih saobraćajnica, rekonstruisan je Savski trg, otvoren je Savski park koji obuhvata površinu od četiri fudbalska terena, a Galerija, najveći tržni centar u regionu, već je postala nezaobilazna za šoping, gastronomiju i zabavu, navode iz „Beograda na vodi“.

Radovi na eksterijeru Kule Beograd, najviše zgrade u regionu i novog simbola prestonice, privode se kraju, a uporedo se odvijaju i unutrašnji radovi u građevini u kojoj će se nalaziti renomirani hotel i brendirani stanovi St. Regis.

Sourcewww
RELATED ARTICLES

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Sign In

Register

Reset Password

Please enter your username or email address, you will receive a link to create a new password via email.

Sign In

Register

Reset Password

Please enter your username or email address, you will receive a link to create a new password via email.