petak, 27 maj, 2022
NaslovnaSvetKljučne firme evropskog tržišta čelika pridružuju se SteelZero grupi

Ključne firme evropskog tržišta čelika pridružuju se SteelZero grupi

B+M Steel, Eiffage Metal France i Skanska UK pridružuju se grupi SteelZero i obavezaće se da će specificirati i skladištiti čelik neto nulte emisije ugljenika od 100% do 2050. godine – ovo uključuje privremenu obavezu korišćenja 50% odgovorno proizvedenog čelika do 2030. godine.

SteelZero je globalna inicijativa koju vodi Climate Group u partnerstvu sa ResponsibleSteel-om sa ciljem da se ubrza prelazak na industriju čelika sa neto nultom emisijom.

B+M Steel i Skanska UK predstavljaju značajan deo tržišta čelika u Ujedinjenom Kraljevstvu, a Effiage Metal France radi na rastućoj bazi evropskih članica – ciljni region za SteelZero, pošto EU ima drugu najveću globalnu potražnju čelika posle Azijsko-pacifičkog regiona.

Majk Valton, izvršni direktor B+M Steel-a, rekao je: „U B+M Grupi smo naporno radili na smanjenju našeg otiska ugljenika u poslednjih 5 godina. Diskusije i ideje koje smo generisali za kratko vreme otkako smo članovi SteelZero-a, daju nam još mnogo toga da uradimo i veoma smo uzbuđeni što radimo sa liderima industrije na daljem poboljšanju našeg poslovanja koje će nastaviti da čini pozitivan uticaj na naš svet.”

„Eiffage Metal France je veoma ponosan što se pridružio SteelZero-u i podstiče potražnju za neto nultim čelikom“, rekao je Žan Baptiste Leglen, QPSE direktor Eiffage Metal France. „Nošeni smo našom vrednošću da „pravimo razliku“, da pokrenemo akcije sa niskim emisijama ugljenika sa našim zaposlenima, partnerima i dobavljačima kako bismo izbegli katastrofalne posledice klimatskih promena.

Adam Krosli, direktor životne sredine u Skanksa UK, rekao je: „Skanska UK je posvećena poslovanju sa neto nultim emisijama u našim direktnim operacijama i operacijama u lancu snabdevanja najkasnije do 2045. godine. Emisije za sve materijale koje koristimo su ključni deo ovoga , pri čemu čelik igra ogromnu ulogu u modernoj konstrukciji. Kao rezultat toga, sa zadovoljstvom smo se posvetili SteelZero-u u Velikoj Britaniji kao deo rastućeg industrijskog pokreta za povećanje potražnje za materijalima sa nultom emisijom i postizanja izgradnje sa nultom emisijom.

RELATED ARTICLES

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Sign In

Register

Reset Password

Please enter your username or email address, you will receive a link to create a new password via email.

Sign In

Register

Reset Password

Please enter your username or email address, you will receive a link to create a new password via email.