nedelja, 22 maj, 2022
NaslovnaSrbijaIzgradnja obilaznice oko Užica važna za ceo region

Izgradnja obilaznice oko Užica važna za ceo region

Radovi na obilaznici oko Užica počeće ubrzo jer se na nju decenijama čeka, a važna je i neophodna za ovaj grad, rekao je danas ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović nakon potpisivanja Komercijalnog ugovora o projektovanju i izvođenju radova na izgradnji obilaznice oko Užica.

„Moramo da gradimo i kapitalne infrastrukturne projekte koji su značajni za lokalne samouprave, a ovo je upravo jedan od takvih projekata i u naredne dve godine će biti završen“, izjavio je ministar Momirović.

Potpisivanju ugovora prisustvovala je i gradonačelnica Užica Jelena Raković Radivojević koja je istakla da je ovo za Užičane i Užice istorijski dan i da će potpisani ugovor omogućiti da Užice konačno dobije obilaznicu o kojoj se govori decenijama unazad.

Ministar Momirović je zajedno sa gradonačelnicom Jelenom Raković-Radivojević obišao i porodice čije su kuće ugrožene usled pojave klizišta u ulici Svetozara Markovića u Užicu, gde je trenutno ugroženo 30 kuća, koje su bez vode i kanalizacije.

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture prepoznalo je ozbiljnost i hitnost problema i na sebe preuzelo obavezu obezbeđivanja sredstava za potrebe Grada Užice, kako bi se višegodišnji problem trajno rešio. Obezbeđeno je 110 miliona dinara i nakon izbora izvođača i nadzora u što kraćem roku, radovi na sanaciji klizišta će početi.

Izgradnja buduće obilaznice predstavlja novu vezu između državnog puta IB reda br.28 (Užice-Zlatibor) i državnog puta IB reda br.23 (Užice – Kadinjača – Bajina Bašta).

Dužina planirane obilaznice je oko 4,85 kilometara i od značajnijih objekata obuhvata denivelisani ukrštaj sa putem Užice-Zlatibor i most preko reke Đetinje dužine oko 252 metra.

Izvođač radova je renomirana kineska kompanija „Power Construction Corporation of China Limited“ i usaglašen je iznos od 29, 8 miliona evra.

Pre potpisivanja ugovora u Užicu, ministar Tomislav Momirović posetio je opštinu Požega i tom prilikom razgovarao sa predsednikom opštine Đorđem Nikitovićem o izgradnji buduće obilaznice oko Požege. Ministar Momirović je istakao da će nova obilaznica pospešiti urbanistički razvoj, povećati bezbednost saobraćaja i značajno smanjiti aerozagađenje.

RELATED ARTICLES

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Sign In

Register

Reset Password

Please enter your username or email address, you will receive a link to create a new password via email.

Sign In

Register

Reset Password

Please enter your username or email address, you will receive a link to create a new password via email.