nedelja, 22 maj, 2022
NaslovnaSvetHitachi prodaje kontrolni udeo u poslovanju sa građevinskom opremom

Hitachi prodaje kontrolni udeo u poslovanju sa građevinskom opremom

Hitachi Construction Machinery je pod novim kontrolnim vlasništvom nakon što je Hitachi prodao 26% svog vlasništva – u vrednosti od 1,6 milijardi dolara – japanskoj trgovačkoj kompaniji Itochu i privatnoj investicijskoj kompaniji Japan International Partners.

Hitachijev udeo sada iznosi 25,4%, a Itochu i JIP zajednički poseduju kontrolni udeo od 26%.

Ključna motivacija za taj posao je poslovanje Hitachi CM-a u Severnoj Americi, gde je prošle godine okončano zajedničko poslovanje sa John Deere-om i gde je posao građevinske opreme u fazi velike reorganizacije.

Hitachi Construction Machinery je sedmi najveći proizvođač građevinske opreme na svetu, na osnovu godišnjih prihoda.
Hitachi je rekao da su „ozbiljni izazovi“ koje je predstavljala reorganizacija doveli do toga da prihvati ulaganja JIP-a i Itochua.

JIP je privatna kompanija za ulaganje u kapital sa iskustvom u finansijskom i poslovnom restrukturiranju, dok je trgovačka kompanija Itochu već ugrađena u građevinski sektor Severne Amerike kroz vlasništvo nad firmom za kompaktnu opremu Multiquip. Itochu je takođe radio sa Hitachi CM u prošlosti, suvlasnik je njihovog poslovanja u Indoneziji.

Prema saopštenju Hitachija, „kroz novi kapitalni odnos sa partnerima (JIP i Itochu), kompanija će dodatno učvrstiti svoj poslovni razvoj na tržištu Severne Amerike, najvećem svetskom tržištu.“

„U isto vreme, Hitachi CM će nastaviti da sarađuje sa postojećim poslovnim partnerima širom sveta, uključujući i one na tržištu Južne Amerike, kako bi ubrzao svoju globalnu strategiju rasta.

Hitachy Construction Machineryje sedmi najveći proizvođač građevinske opreme na svetu, na osnovu godišnjih prihoda.

Jedan element strategije za Severnu Ameriku biće fokus na iznajmljivanje opreme. Itochu već ima deonice u japanskim firmama koje se bave opremom, kao i u platformama za iznajmljivanje – Sorabito i Big Rentz, onlajn tržište za Severnu Ameriku, i pomenuo je ove investicije u svojoj izjavi u vezi sa Hiatchi ugovorom.

„Industrija građevinskih mašina doživljava ubrzani tok od „vlasništva“ (kupovine) ka „korišćenju“ (iznajmljivanja)“, navodi se u saopštenju Itochua. „Ovo će zahtevati transformaciju poslovanja kako bi se zadovoljile potrebe različitih kupaca.“

Nakon raskida zajedničkog poslovanja sa Deere-om, Hitachi CM je razvijao svoju prodajnu i servisnu mrežu u Americi. Nova kompanija Hitachy Construction Machinery Americas Inc. ima 16 ovlašćenih dilera koji pokrivaju Ameriku, a postojeći distributeri mašina od marta će proširiti asortiman na druge Hitachi proizvode kao što su kompaktni i veći bageri.

Hitachi CM će nastaviti da koristi Hitachi brend i sarađuje sa Hitachi grupom u istraživanju i razvoju, uključujući razvoj IoT tehnologije.

OEM će takođe nastaviti da radi na projektu za neto nultu emisiju na rudarskom tržištu, obezbeđujući potpuno električne šlepere, zajedno u razvoju sa firmom ABB Ltd.

Hitachi CM, sa sedištem u Tokiju, Japan, proizvodi bagere, utovarivače, mašine za izgradnju puteva i rudarske mašine. Zapošljava oko 25.000 ljudi širom sveta i u 2021. godini, do marta 2021. firma je imala prihod od 7,1 milijardu dolara, od čega je 75% bilo van Japana.

Hitachi Construction Machinery je već investirao u tržište iznajmljivanja opreme širom sveta. Vodi posao iznajmljivanja u Japanu i ima posao „Premijum iznajmljivanje“ – koji vodi preko svojih dilera u Evropi. U SAD poseduje udeo u ACME, veleprodajnoj kompaniji za iznajmljivanje koja je sada fokusirana na Hitachi opremu.

RELATED ARTICLES

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Sign In

Register

Reset Password

Please enter your username or email address, you will receive a link to create a new password via email.

Sign In

Register

Reset Password

Please enter your username or email address, you will receive a link to create a new password via email.