ponedeljak, 23 maj, 2022
NaslovnaSrbijaGradiće se nova zgrada Uprave za vanredne situacije u Kragujevcu

Gradiće se nova zgrada Uprave za vanredne situacije u Kragujevcu

Vršiocu dužnosti pomoćnika ministra unutrašnjih poslova i načelniku Sektora za vanredne situacije Luki Čaušiću danas je gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić uručio projekat za izgradnju zgrade Uprave za vanredne situacije i vatrogasnog doma u Kragujevcu.

„Ministarstvo unutrašnjih poslova obezbedilo je novčana sredstva za izgradnju ovog objekta, a početak izgradnje se očekuje za nekoliko nedelja“, rekao je Čaušić, zahvalivši rukovodstvu Kragujevca na ustupljenoj parceli i projektnoj dokumentaciji za novi, moderan objekat površine 2.700 kvadratnih metara.

Čaušić je rekao da će izgradnjom ovog objekta biti rešen višedecenijski problem smeštaja hrabrih kragujevačkih vatrogasaca-spasilaca.

Dodao je da je u skladu sa nalogom ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina za samo nešto više od godinu dana renovirano i adaptirano čak 18 vatrogasno-spasilačkih jedinica, a da je izgradnja i opremanje nova tri objekta, čije je otvaranje planirano već ovog meseca, jedan od prioriteta Ministarstva unutrašnjih poslova u narednom periodu.

„Ovo je veoma značajan trenutak za Grad Kragujevac, kada imamo u vidu da je vatrogasna služba u Kragujevcu već 88 godina smeštena u istom objektu, koji više ne zadovoljava savremene potrebe. Došlo je pravo vreme da se usele u objekat koji priliči četvrtom gradu po veličini u Srbiji i koji će biti opremljen najsavremenijom opremom“, rekao je Dašić i pohvalio odličnu saradnju Sektora za vanredne situacije i rukovodstva Grada Kragujevca.

Novi objekat Uprave za vanredne situacije i vatrogasnog doma imaće tri etaže i biće smešten na više od 80 ari. Ministarstvo unutrašnjih poslova opredelilo je 280 miliona dinara za izgradnju ovog objekta.

RELATED ARTICLES

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Sign In

Register

Reset Password

Please enter your username or email address, you will receive a link to create a new password via email.

Sign In

Register

Reset Password

Please enter your username or email address, you will receive a link to create a new password via email.