petak, 27 maj, 2022
NaslovnaSrbijaEngleska - cene tendera mogu skočiti 10% do kraja 2021. godine

Engleska – cene tendera mogu skočiti 10% do kraja 2021. godine

Cene tendera mogle bi da porastu do 10% u poslednjim mesecima 2021. godine, u poređenju sa prethodnom godinom, prema najnovijem tržišnom izveštaju obaveštajne kompanije Tarnera i Tauzenda (T & T).

Očekuje se da će cene projekata porasti od 5,5-10%, prilično više nego 1,5% kolika je bila prethodna prognoza. T & T su izjavili da se izvođači suočavaju sa većim troškovima izgradnje, cena materijala je 20% viša nego prethodne godine kao i prosečni troškovi rada u iznosu – 14,4%.

„Prema našem najnovijem istraživanju tržišta izvođači radova rade blizu punog kapaciteta. Za izveštaj „Q2″ u 2021. godini, građevinske firme su prijavile da imaju više posla nego što su imale u bilo kom trenutku tokom prethodnih pet godina“ navedeno je u izveštaju.

Izvođači radova se takođe brinu da će upasti u finansijske poteškoće usled nestabilnosti lanca snabdevanja.

Industrija je više puta upozorila da je nedostatak materijala najviše uticao na mala i srednja preduzeća, jer nemaju tolike resurse da unapred kupuju velike količine materijala. U istraživanju objavljenom ovog meseca tri od pet preduzeća smatra da je trenutni nedostatak materijala kao i inflacija „značajna pretnja“ za njih.

RELATED ARTICLES

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Sign In

Register

Reset Password

Please enter your username or email address, you will receive a link to create a new password via email.

Sign In

Register

Reset Password

Please enter your username or email address, you will receive a link to create a new password via email.