nedelja, 22 maj, 2022
NaslovnaSvetElektrična opcija modela Liebherr LTC 1050-3.1 od 50 tona

Električna opcija modela Liebherr LTC 1050-3.1 od 50 tona

Proizvođač Liebherr ima novu opciju električnog napajanja za funkcije podizanja tereta na modelu LTC 1050-3.1.

Opcija je predstavljena na posebnom predstavljanju, 5. aprila u fabrici Liebherr-Werk Ehingen u Nemačkoj. Omogućuje pokretanje modela konvencionalnim dizel motorom ili elektromotorom.

Pod električnom snagom dizalica može raditi sa nultom emisijom zelenih gasova na mestu upotrebe. Potpuni performans je takođe dostupan u električnom režimu, rekli su u Liebherr-u. Daljnja korist električne opcije je smanjena buka koja pomaže prilikom rada noću ili u područjima osetljivih na buku.

Potpune performanse

Na lansiranju Ulrih Hame, tehnički direktor Liebherr-Werk Ehingen, rekao je: „LTC 1050-3.1 i dalje ima konvencionalni motor sa unutrašnjim sagorevanjem, pokreće dizel ili HVO, za vožnju na putevima i operacijama dizalice. Međutim, kao alternativu takođe ima električnu jedinicu za operacije dizalice kako bi stvorio „nultu emisiju“. To znači da će se zadržati sva poznata svojstva komunalne usluge, bez obzira da li će dizalicu napajati nulti električni motor ili njegov motor sa unutrašnjim sagorevanjem.“

Pored konvencionalnog dizela, može se podsticati hidrogenizovanom biljnom naftom (HVO) kao alternativom, „omogućavajući mu da smanji emisiju ugljen dioksida za do 90 odsto“.

 

Električni rad na licu mesta

Električna opcija : električni motor od 72 kW montiran iznad prenosa dizalice i pokreće postojeće hidraulične pumpe umesto dizel motora.

Na sajtu dizalica je priključena u mrežu napajanja. Za pune performanse potrebne su i zalihe od 125 Amp ali može se upravljati AMPS-om. Spoljni baterijski paket se takođe može koristiti u nepostojanju odgovarajuće mrežne ponude.

Još šire, u Liebherr-u kažu da radi i na alternativnim pogonskim jedinicama, „koje su savršeno prilagođene aplikaciji i lokaciji mašine, a da se ne fokusiraju na jednu tehnologiju.“

RemoteDrive za daljinsko upravljane vožnje i kabine je takođe dostupan i na elektrificiranoj verziji. Dostava bi trebalo da počne 2023. godine.

RELATED ARTICLES

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Sign In

Register

Reset Password

Please enter your username or email address, you will receive a link to create a new password via email.

Sign In

Register

Reset Password

Please enter your username or email address, you will receive a link to create a new password via email.