petak, 27 maj, 2022
NaslovnaSvetDodeljen ugovor od 8 milijardi evra za „Atinsku rivijeru“

Dodeljen ugovor od 8 milijardi evra za „Atinsku rivijeru“

Mejs i Džejkobs su imenovani za konsultante za upravljanje programima i projektima, za renoviranje zgrade nekadašnjeg atinskog aerodroma i susedne obale poznate kao Elinikon.

Opisan kao jedan od najvećih projekata urbane regeneracije u Evropi i najveći ikada preduzet u Grčkoj, projekat Elinikon će doživeti transformaciju površine od oko šest miliona kvadratnih metara i 3,5 km obale.

Pored starog, napuštenog aerodroma u gradu, uključuje rekonstrukciju Metropoliten parka od dva miliona kvadra i Marina tornja, sa ciljem da se oni transformišu u „Atinsku rivijeru“ koja će imati „jednu od najvećih primorskih parkova u svetu.”

Izvršni direktor kompanije Lamda Development, Odiseas Atanasiou, rekao je: „Zajednički talenat i iskustvo firmi Lamda i Mace Jacobs će obezbediti uspešnu blagovremenu izgradnju zelenog, održivog i pametnog grada sa odličnim kvalitetom života, izuzetnim znamenitim zgradama i imanjima, uz prenos znanja i novih tehnika izgradnje na grčkom tržištu u narednim godinama.”

Planovi za projekat uključuju klimatski pozitivan dizajn koji ima za cilj smanjenje upotrebe energije, povećanje energetske efikasnosti, minimiziranje emisije ugljenika i promovisanje biodiverziteta.

Pored upravljanja celokupnim programom projekta – planovi koji uključuju najsavremeniju infrastrukturu sa objektima za električna vozila – Mejs Džejkobs će takođe voditi isporuku portfelja zgrada u okviru projekta.

Pored otvaranja oko 10.000 radnih mesta tokom izgradnje projekta, procenjuje se da će po završetku projekta biti otvoreno oko 75.000 lokalnih radnih mesta.

Džejson Mile, izvršni direktor Mace Consult-a i član odbora Mace Group, rekao je: „Oduševljeni smo što smo udružili snage sa Jacobsom i dozvolili našim talentovanim timovima da pretvore Lamdinu viziju Elinikona u stvarnost.“

„Naši konsultanti donose decenije strasti, inovacija i praktičnog iskustva u isporuci iz celog sveta, a ovo je jedan od najuzbudljivijih projekata urbane regeneracije koje je Evropa ikada videla.

RELATED ARTICLES

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Sign In

Register

Reset Password

Please enter your username or email address, you will receive a link to create a new password via email.

Sign In

Register

Reset Password

Please enter your username or email address, you will receive a link to create a new password via email.