nedelja, 22 maj, 2022
NaslovnaSvetDigitalna transformacija koju vode vlasnici građevinskih projekata

Digitalna transformacija koju vode vlasnici građevinskih projekata

Preko polovine (54%) vlasnika građevinskih projekata ima ili integrisana softverska rešenja ili koristi jedinstvena, povezana rešenja za upravljanje građevinom, više nego sami izvođači, dizajneri i inženjeri, prema izveštaju Trimble i Dodge građevinske mreže.

Izveštaj otkriva stepen digitalnih tokova koji su vlasnici već prihvatili za višestruke procese dizajna i građevinarstva. Predlog je da će uticaj vlasnika pokrenuti veću upotrebu ovih alata širom industrije.

Proces dizajna i građevinarstva zahteva da se podaci dele u životnom ciklusu projekta sa unutrašnjim zainteresovanim stranama, brojnim spoljnim projektima i učesnicima lanca snabdevanja.

Izveštaj je takođe pokazao da 66% vlasnika koji koriste digitalne tehnologije donose bolje odluke o njihovim projektima, ali manje od polovine (45%) je zadovoljno svojim povezivanjem sa ostalim firmama.

„Studija pokazuje da su vlasnici već snažno usvojili digitalne metode u okviru svojih organizacija“, rekao je Greg Blekman, potpredsednik Trimble-ovog projekta i odeljenja za upravljanje Trimble-om i programom.

„Zauzvrat, oni prepoznaju potrebu za povećanom transparentnošću i bržom isporukom informacija od strane svojih građevinskih partnera, kao što su izvođači, inženjeri i arhitekti.“

„Očekivanjem povećane aktivnosti koja se pokreće zakonom o infrastrukturi, digitalni tokovi rada i povezani timovi biće presudni u ispunjavanju ambicioznih ciljeva projekta.“

Celokupan izveštaj na >>>linku<<<

RELATED ARTICLES

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Sign In

Register

Reset Password

Please enter your username or email address, you will receive a link to create a new password via email.

Sign In

Register

Reset Password

Please enter your username or email address, you will receive a link to create a new password via email.