ponedeljak, 15 avgust, 2022
NaslovnaSvetDa li je korišćenje robota ključ za problem izgradnje kuća u Evropi?

Da li je korišćenje robota ključ za problem izgradnje kuća u Evropi?

Australijska firma FBR je najavila da je Hadrian X robot završio rad na stambenoj strukturi, koristeći poroterm glinene blokove od austrijskih proizvođača materijala Vienerbergera.

Robot je koristio najveće duple blokove za spoljne zidove strukture i obične blokove za unutrašnje zidove, kao i Vajnerbergove lepljive proizvode.

Pilot projekat je prvobitno planiran da se odvija u Evropi, ograničenjem putovanja zbog pandemije kovid19 je premešten na posebno konstruisanu testnu ploču na otvorenom u FBR-ovom objektu u Australiji.

I FBR i Vajnerberg su sada u razgovoru da preduzmu test zasnovan na Evropi, kada okolnosti dozvoljavaju, u cilju uspostavljanja procesa na evropskom tržištu, što je trenutno oko 700.000 nekretnina godišnje. Hadrian X Robot koristi dinamičku stabilizacijsku tehnologiju (DST).

FBR-ov generalni direktor, Mike Pivac, rekao je, „Veoma nam je drago što napredujemo sa Vajnerbergerom, najvećim proizvođačem glinenih blokova na svetu.

„Obe strane su posvećene unapređenju robotike u građevini, kao i poboljšanju efikasnosti, održivosti i digitalizacije građevinske industrije.“

RELATED ARTICLES

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Sign In

Register

Reset Password

Please enter your username or email address, you will receive a link to create a new password via email.

Sign In

Register

Reset Password

Please enter your username or email address, you will receive a link to create a new password via email.