ponedeljak, 23 maj, 2022
NaslovnaSvetCaterpillar jača u Severnoj Americi

Caterpillar jača u Severnoj Americi

Caterpillar je objavio povećanje prodaje od 14% (13,6 milijardi američkih dolara), vođen zdravim rastom u delu građevinarstva, energije i transporta. Operativni profit od 1,85 milijardi dolara porastao je za 2% u odnosu na prošlu godinu.

Izvršni direktor Džim Umplebi rekao je da je ponosan na dvocifrene performanse rasta, koje su postignute „uprkos tekućim izazovima lanca snabdevanja.“

Malo je spominjao uticaj rata u Ukrajini – koji traje dva meseca u ovom kvartalu. Rezerve su se povećale za 20 miliona dolara na 347 miliona dolara u odnosu na kraj prvog kvartala 2021. godine.

Segment resursa video je povećanje od 30% u poređenju sa prvim kvartalom 2021. godine, sa značajno povećanom prodajom u svim regionima osim Latinske Amerike. Prihodi resursa u Severnoj Americi su porasli za 55%.

Umplebi je rekao; „Ostajemo fokusirani na podršku naših kupaca i izvršavanje naše strategije za dugoročni profitabilan rast. Naš snažni bilans stanja dozvolio nam je da otkupimo akcije i isplatimo dividende u celom kvartalu od 1,4 milijarde dolara.“

RELATED ARTICLES

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Sign In

Register

Reset Password

Please enter your username or email address, you will receive a link to create a new password via email.

Sign In

Register

Reset Password

Please enter your username or email address, you will receive a link to create a new password via email.