petak, 27 maj, 2022
NaslovnaSvetBeningovena postrojenja za mešanje asfalta poboljšavaju održivost

Beningovena postrojenja za mešanje asfalta poboljšavaju održivost

Asfalt smanjene temperature je trend u rastu kako se građevinski organi fokusiraju na probleme oko ravnoteže ugljen-dioksida, zaštite resursa i smanjenje unosa energije, kako navodi Virtgen Grupa.

Asfalt smanjene temperature je smeša proizvedena na temperaturi između 110° C i 130° C. Sa druge strane, vrući asfalt se obično proizvodi na temperaturi između 140° i 180° C – obično sa bitumenom na 160° C. Glavna prednost smeša smanjene temperature je da se mogu prikladno proizvoditi i obrađivati na konvencionalan način.

Beningovena postrojenja za mešanje asfalta koriste se širom sveta. Virtgen Grupa smatra da su baš oni dokaz da visoki standardi u pogledu kvaliteta smeše i ekonomske efikasnosti, zajedno sa klimatskim, zdravstvenim i bezbednosnim zahtevima mogu biti savršeno kombinovani.

Prema nemačkom asfaltnom udruženju, smanjenje temperature za samo 30° C štedi 0,9 litara ulja (ili ekvivalent goriva) po toni gotovog asfalta. Sa dnevnom proizvodnjom 2.000 tona smeše, uštedi se 1.800 litara nafte; smanjenje emisije ugljen-dioksida je 6.000 kilograma dnevno.

Mnoge firme nastoje da postignu nultu emisiju u svojim dugoročnim planovima i ova metoda pokazuje visok potencijal za uštedu energije i značajno smanjenje emisije ugljen-dioksida.

RELATED ARTICLES

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Sign In

Register

Reset Password

Please enter your username or email address, you will receive a link to create a new password via email.

Sign In

Register

Reset Password

Please enter your username or email address, you will receive a link to create a new password via email.