ponedeljak, 15 avgust, 2022
NaslovnaSvet50% građevinskih radnika je videlo "očiglednu diskriminaciju"

50% građevinskih radnika je videlo „očiglednu diskriminaciju“

Skoro polovina građevinskih radnika (49%) svedočila je slučajeve očigledne diskriminacije na radu sa 43% svedočenja nenamerne diskriminacije, prema novom izveštaju firme „O.C. Tanner“.

Izveštaj „2022 Global Culture report“ analizirao je perspektive preko 1.080 radnika iz građevinske industrije iz celog sveta.

Istraživanje otkriva da organizacija guši mogućnosti rasta i razvoja nekih zaposlenih. Rezultat toga je da se 38% građevinskih radnika oseća isključenim iz promotivnih mogućnosti u njihovoj organizaciji, a samo 61% veruje da su svi na istom nivou kada je u pitanju rast i razvoj njihove karijere.

Različite vrste diskriminacije

Izveštaj „O.C. Tanner-a“ savetuje da se postigne inkluzivnost, uključivanje mora biti ugrađeno u više aspekata zaposlenih, umesto da to bude posebna „inicijativa“.

48% radnika kaže da su njihova mišljenja prilično zastupljena u okviru svoje organizacije, istraživanje ističe obim problema u okviru delatnosti.

Danzig kaže : „lideri moraju da preuzmu svež pogled na svoje organizacione kulture i procene da li su u potpunosti uključeni u organizaciju radne snage.“

RELATED ARTICLES

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Sign In

Register

Reset Password

Please enter your username or email address, you will receive a link to create a new password via email.

Sign In

Register

Reset Password

Please enter your username or email address, you will receive a link to create a new password via email.