nedelja, 22 maj, 2022
NaslovnaSrbijaUskoro kreću radovi na obilaznici oko Svilajnca

Uskoro kreću radovi na obilaznici oko Svilajnca

Opština Svilajnac se nametnula dinamičnim razvojem i dolaskom stranih investitora i, na inicijativu Predsednika Republike Aleksandra Vučića, zaključeno je da moramo da joj damo značajnu infratsrukturnu podršku za izgradnju obilaznice, poručio je danas ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović prilikom posete ovoj opštini u Pomoravskom okrugu. Prema njegovim rečima, predviđeno je da investicija iznosi oko 60 miliona evra i da se obilaznica završi u roku od dve godine nakon početka radova.

“Svilajnac će konačno dobiti obilaznicu kojom će se rasteretiti ulice u naseljenom delu, a pre svega izmestiti teretni saobraćaj. Na ovaj način će se povećati kvalitet života građana, jer ćemo izmeštanjem kamiona i teškog saobraćaja smanjiti buku i zagađenje u gradu“, istakao je ministar Momirović.

Ministar je sa predsednikom opštine Svilajnac Predragom Milanovićem i njegovim timom razgovarao i o narednim koracima na ovom izuzetno važnom projektu. Milanović se zahvalio ministru i Vladi Srbije što su prepoznali potrebe opštine na čijem je čelu i naveo da se radi o projektu koji će da bude od velike važnosti za ceo region oko Svilajnca.

Izgradnja obilaznice oko Svilajnca u dužini od 12 kilometara planirana je u dve faze. Prvi deo obilaznice u dužini od oko 7.5 km, kojim je predviđena i izgradnja dva mosta, preko reke Velike Morave i reke Resave i drugi deo obilaznice u dužini od oko 4,5 km.

RELATED ARTICLES

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Sign In

Register

Reset Password

Please enter your username or email address, you will receive a link to create a new password via email.

Sign In

Register

Reset Password

Please enter your username or email address, you will receive a link to create a new password via email.