ponedeljak, 15 avgust, 2022
NaslovnaU Kragujevcu novih 330 km kanalizacione mreže

U Kragujevcu novih 330 km kanalizacione mreže

Kompletan projekat Čista Srbija Kragujevcu daje 330 kilometara nove kanalizacione mreže, dva postojenja za prečišćavanje otpadnih voda i sanaciju deponije, istakao je danas ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović prilikom obeležavanja početka radova u kragujevačkom naselju Beloševac.

Na otvaranju radova koje izvodi kineska kompanija CBRC prisustvovala je Njena ekselencija ambasadorka NR Kine Čen Bo, koja se zahvalila ministru Momiroviću na ukazanom poverenju u kineske kompanije i izrazila zadovoljstvo što upravo one učestvuju u poboljšanju kvaliteta života građana kroz projekat Čista Srbija.

Gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić napomenuo je da se početak radova izvodi na 42 kilometara kanalizacione mreže.

,,Deo toga podrazumeva rekonstrukciju postojeće ali naveći deo gradnju nove mreže, čime će kompletan grad i prigrad biti pokriven modernom kanalizacionom mrežom“ kazao je Dašić.

,,Kompletan projekat će podrazumevati 330 kilometara najsavremenije i nove kanalizacione infrastrukture, dva postojenja za prečišćavanje otpadnih voda, sanaciju deponije. Želimo da građani Kragujevca imaju kounalnu infrastrukturu i ekološke uslove kao zemlje razvije Evrope“ rekao je Momirović. On se zahvalio ambasadorki Čen Bo na svemu što je do sada postignuto zajedno sa kineskim partnerima, ističući da je često fokus usmeren na auto-puteve, brze saobraćajnice i pruge ali da je od izuzetne važnosti i novi investicioni talas u ekološke projekte poput Čiste Srbije ,koji je zajedno pokrenut.

RELATED ARTICLES

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Sign In

Register

Reset Password

Please enter your username or email address, you will receive a link to create a new password via email.

Sign In

Register

Reset Password

Please enter your username or email address, you will receive a link to create a new password via email.