nedelja, 22 maj, 2022
NaslovnaSrbijaSrbobran - hotel "Elan" na obali kanala investitor bi trebalo da sredi...

Srbobran – hotel „Elan“ na obali kanala investitor bi trebalo da sredi za tri godine

ODBORNICI SO Srbobran su na izmaku 2021. godine doneli Odluku o otuđenju hotela „Elan“, sa obrazloženjem da konačno mora početi rešavanje višegodišnjeg problema, u šta se pretvorio ovaj nekad reprezentativni objekat.

Hotel je zatvoren 2003. godine, odlaskom u stečaj Agro-industrijskog kombinata „Elan“, u čijem je posedu bio od 1980. godine, kad je sagrađen. Nekad ukras i ponos grada, prostire se na 2.780 kvadratnih metara na obali Velikog bačkog kanala, već dugo je ruina i ruglo na ulazu u grad.

– Objekat hotela je u veoma lošem stanju, a i nebezbedan za naše građane. Cilj nam je da se privede nameni, a donetom skupštinskom odlukom dolazimo u situaciju da ga kupi potencijalni investitor. Nadam se da ćemo pronaći kupca i u dogledno vreme dobiti objekat koji ima svoju korisnu namenu – rekao je predsednik Opštine Radivoj Debeljački. – Namena objekta mora biti u skladu sa našim urbanističkim propisima, a rok da bude sređen posle kupovine je tri godine.

Posle nekoliko neuspešnih licitacija, koje su obarale početnu cenu, Opština Srbobran je hotel „Elan“, čija je procenjena vrednost bila 63,2 miliona dinara, 2012. godine otkupila za devet miliona. Bilo je planirano da se u njegovu sanaciju uloži 60 miliona dinara i da postane okosnica razvoja banjskog turizma, s obzirom na brojne termalne izvore u Srbobranu, na kojima temperatura vode dostiže i 65 stepeni Celzijusovih, ali je to ostala samo pusta želja.

RELATED ARTICLES

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Sign In

Register

Reset Password

Please enter your username or email address, you will receive a link to create a new password via email.

Sign In

Register

Reset Password

Please enter your username or email address, you will receive a link to create a new password via email.