ponedeljak, 15 avgust, 2022
NaslovnaSrbijaRenoviranje škole u Bujanovcu jedan od projekata programa podrške lokalnoj infrastrukturi

Renoviranje škole u Bujanovcu jedan od projekata programa podrške lokalnoj infrastrukturi

U Bujanovcu će biti renovirana škola “Sveti Sava”, a u planu je i da korisnici sigurne kuće u Leskovcu dobiju bolje uslove za boravak; foto: Đorđe Krstić

Među 11 gradova u kojima će biti realizovano ukupno 25 infrastrukturnih projekta u oblasti socijalne zaštite, zdravstva i prosvete, nalaze se i Surdulica, Vranje, Vladičin Han, Dimitrovgrad, Bujanovac i Leskovac, saopšteno je iz Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja. Jedan od njih je renovinarenja škole “Sveti Sava” u Bujanovcu, a u planu je i da korisnici sigurne kuće u Leskovcu dobiju bolje uslove za boravak.

Projekati koji podrazumevaju izgradnju, rekonstrukciju i adaptaciju objekta deo su programa “Polis – Podrška lokalnoj infrastrukturi Srbije”, čija je ukupna vrednost 21 milion evra. Prema rečima državne sekretarke Stane Božović ovaj program finansira Savezna Republika Nemačka i Republika Srbija.

Među gradovima koji će imati direktne benefite su Šid, Subotica, Beočin, Surdulica, Vladičin Han, Vranje, Dimitirovgrad. Meštani Žabara će dobiti rekonstruisan Centar za socijalni rad, đaci Bujanovca će učiti u kompletno renoviranoj školi “Sveti Sava”, a korisnici sigurne kuće u Leskovcu dobiće mnogo bolje uslove za boravak – rekla je Božovićeva.

Dodala je i da su važna komponenta programa i meke mere, koje predstavljaju važnu podršku školavanju dece ranog uzrasta, inkluziji i zapošljavanju odraslih.

RELATED ARTICLES

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Sign In

Register

Reset Password

Please enter your username or email address, you will receive a link to create a new password via email.

Sign In

Register

Reset Password

Please enter your username or email address, you will receive a link to create a new password via email.