nedelja, 22 maj, 2022
NaslovnaSrbijaRadovi na putu preko Radan planine : Buduća destinacija za domaće i...

Radovi na putu preko Radan planine : Buduća destinacija za domaće i strane turiste

Područje južne Srbije je predeo izvanredne pejzažne raznolikosti, lepote i atraktivnosti i upravo će izgradnja puta preko Radan planine omogućiti potpuni procvat turističkog potencijala, istakla je danas ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić prilikom obilaska početka radova na tom putu za jedno sa premijerkom Anom Brnabić.

Brnabić i Matić obišle su danas početak radova na putu preko Radan planine, kao i radove na rekonstrukciji banjskog kompleksa „Žubor“ u Kuršumlijskoj banji, saopšteno je iz Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija.

„Projektima razvoja i uređenja oblasti južne Srbije izgradiće se potpuno novi profil zdravstvene, kulturne i turističke destinacije za domaće i inostrane turiste“, rekla je ministarka Matić.

Matić je poručila da će obnova i dalji razvoj ponude Kuršumlijske banje omogućiti turistički procvat celokupne Kuršumlije i pozicionirati ovu destinaciju kao prioritetnu banjsku oazu, ali i doprineti ekonomskom rastu cele južne Srbije.

Izgradnjom puta preko Radan planine gotovo tri puta će se skratiti vreme dosadašnjeg putovanja i spojiće se dva okruga – Jablanički i Toplički, izjavila je Brnabić.

„Počeli su radovi na putu preko Radan planine od Prolom banje, preko Begovića Groba do Gajtanskih Vrata i Caričinog grada. Ovaj put povezaće Caričin grad, Sijarinsku Banju, Prolom banju, Ðavolju Varoš, Kuršumlijsku i Lukovsku banju i arheološko nalazište Pločnik. Svi ovi turistički biseri naše zemlje biće infrastrukturno povezani. Menjamo perspektivu čitavog juga Srbije i dajemo sve od sebe da svim građanima obezbedimo bolji kvalitet života“, dodala je ona.

Vlada Srbije je, po uzoru na uspešno sprovođenje niza projekata za revitalizaciju zapadne Srbije, Ovčarsko-Kablarske klisure, u oktobru 2021. godine osnovala Međuresornu radnu grupu za uređenje i razvoj južne Srbije, na teritoriji grada Leskovca i Prokuplja, opština Kuršumlija, Lebane, Medveđa i Bojnik, navodi se u saopštenju.

Međuresornom grupom predsedavaju Kabinet predsednice Vlade i Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija, a ostali članovi su: Ministarstvo za zaštitu životne sredine, Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Ministarstvo kulture i informisanja, Ministarstvo privrede, Razvojna agencija Srbije, JP Putevi Srbije, Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima, Privredna komora Srbije, Zavod za zaštitu spomenika kulture, Jablanički i Toplički upravni okrug.

RELATED ARTICLES

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Sign In

Register

Reset Password

Please enter your username or email address, you will receive a link to create a new password via email.

Sign In

Register

Reset Password

Please enter your username or email address, you will receive a link to create a new password via email.