nedelja, 22 maj, 2022
NaslovnaSrbijaPutevi dovode investitore, Valjevo je najbolji primer

Putevi dovode investitore, Valjevo je najbolji primer

Lajkovac 22. januar – Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović obišao je radove na izgradnji brze saobraćajnice Iverak – Lajkovac, koja će Valjevo povezati sa auto-putem Miloš Veliki. I u zimskim uslovima, radovi se ne zaustavljaju, a ministar Momirović je naglasio da je ovo veoma važan projekat za Valjevo i Lajkovac, jer stvara uslove za dolazak stranih investitora.

„Planiramo ove godine da otvorimo hiljade novih radnih mesta, od toga će samo jedna fabrika Hansgroje otvoriti oko petsto mesta do kraja godine i svega toga ne bi bilo da ne postoji perspektiva izgradnje ovog puta. Moram da se zahvalim kineskim partnerima, kompaniji Šangdong koja je praktično predfinansirala radove u predhodnih godinu i po dana. To je jako velika pomoć i jako velika podrška i ovaj projekat je nešto što će dati Valjevu primat u ovom delu Zapadne Srbije. Takođe će i Lajkovcu dati jedan novi kvalitet u smislu saobraćajnog čvorišta ovog dela auto-puta Miloš Veliki i to je ono o čemu pričamo kada govorimo da ponovo gradimo i izgrađujemo našu državu“, rekao je ministar Momirović.

Sa ministrom Momirovićem u obilasku radova bili su i gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković, predsednik opštine Lajkovac Andrija Živković kao i predstavnici kineske kompanije China Shandong International.

Gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković potvrdio je da je najveća vrednost ovog projekta to što je Valjevo postalo interesantno novim investitorima.

„Dokaz su dva ugovora koji smo potpisali sa dva nova nemačka investitora od kojij je jedan već započeo izgradnju svoje fabrike, a drugi će to početi u martu. To znači nova radna mesta, ne samo za Valjevo, već za čitav kolubarski okrug. Ono što moram da najavim, a što je i potvrđeno da ćemo krenuti u izgradnju prve faze baj pas saobraćajnice koja će povezati brzu saobraćajnicu Iverak – Lajkovac sa privrednom zonom, a nakon toga, u drugoj fazi plan je da se ona poveže sa južnom obilaznicom. Dužina prve faze je 2,2 km i trenutno smo u fazi izbora strateškog partnera“, rekao je Gojković.

Deonica Iverak – Lajkovac dužine 18,3 km sa po dve trake u oba smera, projektovana za brzinu do 100 kilometara na sat, povezaće Valjevo sa autoputem „Miloš Veliki“ (E-763), kao i delove Republike Srpske, odnosno Bosne i Hercegovine sa autoputem „Miloš Veliki“ i dalje preko Koridora 10, sa Bugarskom i Grčkom.

RELATED ARTICLES

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Sign In

Register

Reset Password

Please enter your username or email address, you will receive a link to create a new password via email.

Sign In

Register

Reset Password

Please enter your username or email address, you will receive a link to create a new password via email.