sreda, 6 jul, 2022
NaslovnaSrbijaNastavljaju se infrastrukturna ulaganja u Smederevsku Palanku

Nastavljaju se infrastrukturna ulaganja u Smederevsku Palanku

Pre deset godina Smederevska Palanka bila je simbol za opštinu u finansijskim problemima, simbol neodgovornog poslovanja i izrazito mi je drago što smo uspeli da preokrenemo jedan negativan trend koji je pratio ovu opštinu i što smo danas svedoci novog trenda koga prate brojne investicija, rekao je danas ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović nakon obilaska radova na rekonstrukciji državnog puta Smederevska Palanka – Selevac.

Momirović je dodao da i u budućnosti moramo da nastavimo sa infrastrukturnim ulaganjima kako bismo Smederevsku Palanku učinili još atraktivnijim za sve njene žitelje i očekujem da će prave investicije tek doći u narednom periodu.

Zajedno sa ministrom Momirovićem radove je obišao i predsednik opštine Smederevska Palanka Nikola Vučen koji je tom prilikom zaključio da su ovo ujedno i najveći infrastrukturni radovi što se tiče deonica regionalnih puteva na teritoriji naše opštine, a koliko se vodi računa o lokalnim sredinama najbolji je primer upravo Smederevska Palanka.

Ukupna dužina državnog puta Smederevska Palanka – Selevac je 20,21 km. Radovi na rehabilitacija ove deonice izvodili su se u dve faze, i to Smederevska Palanka – Azanja u dužini od 10,1 km. koji su završeni u septembru 2021.godine, kao i Azanja-Selevac u dužini od 10,1 km. gde su radovi u završnoj fazi. Radove izvodi preduzeće “Srbijaautoput” iz Beograda.

Nakon obilaska radova, ministar Momirović radni dan nastaviće održavanjem sastanaka u opštini Smeredervska Palanka sa predstavnicima ove opštine, na temu izgradnje obilaznice oko Smederevske Palanke sa ciljem da se obezbede potrebna sredstva kako bi se sa radovima krenulo u što kraćem vremenskom periodu. Na današnjem sastanku razgovaraće se i o projektu „Čista Srbija“ s obzirom da je opština Smederevska Palanka jedna od 65 opština u Srbiji koja učestvuje u pomenutom projektu čime se stvaraju uslovi za izgradnju postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda na teritoriji opštine. Ovim projektom opština Smederevska Palanka dobiće vodovod i kanalizaciju na preko 80 odsto svoje teritorije. Najveća fabrika za prečišćavanje otpadnih voda biće sagrađena u Palanci, druga će biti za sela Kusadak i Ratare, treća u Selevacu, zatim u Azanji, Bačincu, Stojačaku i Goloboku. Manja sela priključivaće se na ovih sedam postrojenja. Projekat finasira Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukure.

RELATED ARTICLES

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Sign In

Register

Reset Password

Please enter your username or email address, you will receive a link to create a new password via email.

Sign In

Register

Reset Password

Please enter your username or email address, you will receive a link to create a new password via email.