petak, 27 maj, 2022
NaslovnaSrbijaModerni i ekološki održivi građevinski projekti su budućnost Srbije

Moderni i ekološki održivi građevinski projekti su budućnost Srbije

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović otvorio je danas 46. Međunarodni sajam građevinarstva SEEBBE i poručio da je ova manifestacija najbolji pokazatelj ekonomskog napretka i razvoja Srbije.

“Iza nas su dve teške godine, tokom kojih je građevinarstvo u Srbiji pokazalo da je sposobno da izdrži izazove i da zadrži visok stepen efikasnosti rada i ono što je najvažnije – da obezbedi stalan priliv investicija. Sada gledamo u budućnost i postavljamo osnove za dalji nastavak ovog istorijskog talasa investicija u srpski građevinski sektor”, izjavio je ministar Momirović na otvaranju vodećeg sajamskog događaja u građevinskoj industriji u regionu čiji ovogodišnji moto glasi “Budućnost u izgradnji”.

U svom izlaganju ministar Momirović je podvukao da je ponosan na činjenicu da je brzu prugu Beograd – Novi Sad gradilo oko 150 firmi, a od tog broja, oko 80 odsto, odnosno oko 120 angažovanih firmi bilo je iz Srbije, kao i da je oko 10.0000 radnika iz Srbije bilo je direktno angažovano na ovom projektu.

Momirović je dodao da Vlada Srbije nastavlja investicioni ciklus u velike infrastrukturne projekte – od nastavka gradnje brze pruge ka Budimpešti i rekonstrukciji pruge od Beograda do Niša, preko izgradnje autoputeva širom Srbije, pa do podizanja kapaciteta lučke infrastrukture.

„Naš plan je i da u okviru Projekata izgradnje komunalne infrastrukture i infrastrukture za odlaganje komunalnog čvrstog otpada u Republici Srbiji u sledećih pet godina izgradimo 7 hiljada kilometara kanalizicione mreže i više od 250 postrojenja za preradu otpadnih voda”, istakao je ministar Momirović.

Sajam građevinarstva je međunarodna manifestacija koja obuhvata najrazličitije segmente građevinske indsutrije – od istraživanja do projektovanja, preko izgradnje i održavanja objekata u viskogradnji, niskogradnji i hidrogradnji, do predstavljanja najsavremenijih materijala, građevinskih mašina, uređaja i alata.

Ovogodišnji pokrovitelj sajma je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

RELATED ARTICLES

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Sign In

Register

Reset Password

Please enter your username or email address, you will receive a link to create a new password via email.

Sign In

Register

Reset Password

Please enter your username or email address, you will receive a link to create a new password via email.