ponedeljak, 15 avgust, 2022
NaslovnaSrbijaLuka Antverpen zainteresovana za izgradnju luke Beograd naredne godine

Luka Antverpen zainteresovana za izgradnju luke Beograd naredne godine

Jedna od najvažnijih investicija koju moramo da započnemo sledeće godine je investicija u Luku Beograd, ukupne vrednosti skoro pola milijarde evra, čime će ona postati najveća regionalna luka i stoga moramo pažljivo pristupiti realizaciji ovog projekta, izjavio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović koji je danas uzvratio gostoprimstvo predstavnicima Luke Antverpen zajedničkom vožnjom brodom u Beogradu.

„Zadovoljstvo nam je da smo imali priliku da napravimo radni ručak sa predstavnicima Luke Antverpen, najveće luke po površini, ali i druge najveće luke po pretovaru robe u Evropi. Mislim da nismo ni svesni koliko je naša ekonomija i naša država napredovala u prethodnim godinama kada smo postali predmet interesovanja jednog ovako važnog lučkog operatera, ne samo za zapadnu Evropu već i za ceo svet. Srbija sa svim investicijama koje sprovodi i sa velikim brojem fabrika koje su se otvorile u prethodnim godinama postaje predmet interesovanja najvećih ekonomskih subjekata u Evropi“, istakao je Momirović.

Ministar Momirović dodao je da imponuje interesovanje Luke Antverpen i da u ovom momentu investiocioni talas u vodnom sektoru obuhvata ulaganja u luke u Bogojevu, Prahovu i Sremskoj Mitrovici, pored već započetih radova u Luci Novi Sad.

Tokom radnog ručka i vožnje brodom Filip Desoj, generalni menadžer BESIX, predsednik EIC (European International Contractors) i potpredsednik CICA (Confederation of International Contractors Associations) zahvalio se u ime delegacije Luke Antverpen na gostoprimstvu i još jednom podvukao zainteresovanost ove kompanije da učestvuje u realizaciji projekta izgradnje nove luke u Beogradu.

U februaru ove godine na poziv uprave Luke Antverpen ministar Momirović je obišao istoimenu luku, najveću po površini u Evropi, koja zapošljava 150.000 ljudi i predstavlja motor ekonomskog razvoja ne samo Belgije već i čitave Evropske unije.

RELATED ARTICLES

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Sign In

Register

Reset Password

Please enter your username or email address, you will receive a link to create a new password via email.

Sign In

Register

Reset Password

Please enter your username or email address, you will receive a link to create a new password via email.