ponedeljak, 23 maj, 2022
NaslovnaSrbijaKreće gradnja na trasi autoputa kroz Sandžak

Kreće gradnja na trasi autoputa kroz Sandžak

Izgradnja autoputa od Požege do Duge Poljane trebalo bi da krene uskoro, a sa više aspekata je ovaj projekat značajan kako za Sjenicu tako i za cieli Sandžak. Polovinom marta kreće izgradnja kampa za smeštaj radnika koji će graditi ovaj autoput. Kamp će se nalaziti na deonici buduće petlje kod Duge Poljane.

U kabinetu predsednika opštine Sjenica Muniba Mujagića organiziran je sastanak kojem su prisustvovali predstavnici Minsitarstva građevinarstva Republike Srbije, predstavnici izvođača auto-puta koji će proći kroz Sandžak kao i predstavnici Puteva Srbije. Na sastanku su dogovorene pripremne radnje za početak izgradnje autoputa koji se očekuje 15. marta.

Državna sekretarka u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture naglasila da je izgradnja auto-puta Požega-Duga Poljana od izuzetnog značaja za celu Republiku Srbiju.

„Meni je veoma drago da sam danas imala izuzetno dobar sastanak sa predsednikom opštine, gospodinom Munibom i njegovim saradnicima, tema je bila početak realizacije izuzetno važnog projekta a to je izgradnja auto-puta Požega-Duga Poljana. Za Ministarstvo, za Vladu Srbije, za celu Republiku Srbiju je izuzetno važan projekat izgradnja ovog auto-puta, zato sastanak nismo držali u Beogradu već upravo ovde u Sjenici jer planiramo početak radova već polovinom marta ove godine i to izgradnjom kampa na dionici buduće petlje kod Duge Poljane.“, istakla Milana Rakić.

Predsednik opštine Sjenica istakao da će izgradnjom auto-puta biti ostvaren višedecenijski san ljudi sa tog područja.

RELATED ARTICLES

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Sign In

Register

Reset Password

Please enter your username or email address, you will receive a link to create a new password via email.

Sign In

Register

Reset Password

Please enter your username or email address, you will receive a link to create a new password via email.