nedelja, 22 maj, 2022
NaslovnaSrbijaEU podržava projekat gasnog povezivanja Srbije i Bugarske

EU podržava projekat gasnog povezivanja Srbije i Bugarske

Evropska unija (EU) podržava projekat gasne interkonekcije između Srbije i Bugarske i podržaće sve druge projekte kojima će se razvijati energetska infrastruktura Zapadnog Balkana, rečeno je na sastanku komesara EU za susedstvo i proširenje Olivera Varheljija sa delegacijama Srbije, Albanije, Severne Makedonije, Crne Gore i Azerbejdžana u Bakuu.

Varhelji je, na 8. ministarskom sastanaku Savetodavnog veća Južnog gasnog koridora, naveo da je projekat izgradnje gasnog interkonektora primer dobre regionalne saradnje i najavio podršku EU zemljama Zapadnog Balkana u razvoju gasne infrastrukture.

Početak radova na gasnom interkonektoru Srbija-Bugarska, koji se realizuje uz podršku EU, predstavlja nastavak regionalnog povezivanja u energetici, rekao je pomoćnik ministra rudarstva i energetike Srbije Raša Kojčić.

Srbija je svakako zainteresovana da učestvuje i u svim budućim projektima koji će osigurati dugoročnu stabilnost u snabdevanju energijom i energentima i koji znače unapređenje saradnje, rekao je Kojčić, dodaje se u saopštenju.

Na sastanku je bilo reči o energetskoj krizi i neophodnosti da se ubrzaju projekti koji će povećati energetsku bezbednost zemalja i uticati na stabilnost regiona.

RELATED ARTICLES

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Sign In

Register

Reset Password

Please enter your username or email address, you will receive a link to create a new password via email.

Sign In

Register

Reset Password

Please enter your username or email address, you will receive a link to create a new password via email.