ponedeljak, 23 maj, 2022
NaslovnaSrbijaAutoput Ruma - Šabac - Loznica nova veza Srema, Mačve I Podrinja

Autoput Ruma – Šabac – Loznica nova veza Srema, Mačve I Podrinja

Ovo je najvažniji infrastrukturni projekat za Srem, Mačvu i Zapadnu Srbiju jer će upravo ovaj autoput omogućiti bolji ekonomski standard u ovom delu naše zemlje, izjavio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović tokom obilaska radova na autoputu i brzoj saobraćajnici Ruma – Šabac – Loznica, kod petlje Hrtkovci.

„Pre nekoliko meseci su započeti radovi na izgradnji brze saobraćajnice Šabac – Loznica i naš cilj je da oni budu završeni do kraja septembra 2024. godine i to će biti još jedan pokazatelj da naša zemlja ima najkvalitetniju infrastrukturu poput zemalja Zapadne Evrope“, rekao je Momirović.

„Uprkos činjenici da je na istoku Evrope rat, Srbija je fokusirana na ekonomski rast i razvoj zemlje, kako bi nadoknadili ono što je propušteno u prethodnim decenijama“, dodao je Momirović.

Ministar Momirović istakao je da je ponosan na sve što je do sada urađeno, zahvalio se kompaniji „Azvirt“ i svim radnicima čestitao Međunarodni praznik rada.

Sa ministrom Momirovićem u obilasku radova bili su i gradonačelnik Šapca Aleksandar Pajić, gradonačelnik Loznice Vidoje Petrović, predsednica opštine Ruma Aleksandra Ćirić, v.d. direktor „Koridora Srbije“ Aleksandar Antić, kao i Murat Turkoglu izvršni direktor kompanije „Azvirt“ ogranak Beograd.

„Svim zaposlenim ljudima čestitam Praznik rada i želim da istaknem da pored svih velikih projekata na kojima radimo i koji menjaju Srbiju, jedan od ključnih prioriteta je socijalno – ekonomski položaj svih zaposlenih“, kazao je direktor Koridora Srbije Aleksandar Antić.

Predsednica opštine Ruma Aleksandra Ćirić ovom prilikom je istakla da je izgradnja autoputa Ruma-Šabac i brze saobraćajnice Šabac-Loznica jedan je od prioritetnih zadataka u drumskom transportu, s obzirom da je reč o projektu koji je važan za razvoj i povezivanje Srema, Mačve i zapadne Srbije i Vojvodine, ali i ovog dela Srbije sa regionom, pre svega sa BiH.

Moderna saobraćajnica koja će povezati Rumu i Loznicu, u ukupnoj dužini od 77 km, obuhvataće tri prostorne celine: deonica Ruma – Šabac, u dužini od 21,14 km će biti autoput u punom profilu, druga celina je most preko reke Save u dužini od 1,3 km, a treća deonica je Šabac-Loznica, koja će biti izgrađena u profilu brze saobraćajnice u dužini od 54,58 kilometara i trasa će zaobići sva naseljena mesta.

Komercijalni ugovor o projektovanju i izvođenju radova na autoptu Ruma – Šabac i brzoj saobraćajnici Šabac – Loznica, zaključen je 19. novembra 2019. godine sa azerbejdžanskom kompanijom „Azvirt“. Ugovorena cena radova je 467,5 miliona evra.

Nakon obilaska radova ministar Momirović održao je i radni ručak sa predstavnicima lokalnih samouprava kao i direktorima „Azvert-a“ i „Koridora Srbije“ na temu izgradnje budućeg auto-puta i brze saobraćajnice Ruma-Šabac- Loznica sa ciljem što uspešnijeg izvođenja radova.

 

RELATED ARTICLES

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Sign In

Register

Reset Password

Please enter your username or email address, you will receive a link to create a new password via email.

Sign In

Register

Reset Password

Please enter your username or email address, you will receive a link to create a new password via email.