ponedeljak, 15 avgust, 2022
NaslovnaSrbija73 miliona dinara za unapređenje kombinovanog transporta

73 miliona dinara za unapređenje kombinovanog transporta

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović potpisao je danas zajedno sa predstavnicima privrednih društava Ugovor o dodeli finansijskih sredstava kao stimulativnih mera za unapređenje kombinovanog transporta za 2022. godinu, u ukupnom iznosu od 73 miliona dinara.

„Uprkos činjenici da se u Evropi odvija rat između zemalja koje pružaju sirovinsku bazu, kada se logistika nameće kao ključno pitanje obezbeđivanja sirovina i stabilnosti našoj državi ali i celoj Evropi, kao i obezbeđivanje održive potrošnje energenata, Vlada Republike Srbije, preko resornog ministarstva ponovo je u mogućnosti da pomogne privrednim društvima čija je pretežna delatnost obavljanje kombinovanog transporta da unaprede svoje poslovanje i realizacijom predmetnih investicija doprinesu daljem razvoju železničkog saobraćaja i kombinovanog transporta na teritoriji Republike Srbije“, istakao je ministar Momirović.

Ministar Momirović je dodao da se ovim potpisivanjem pokazuje stabilnost finansija u našoj državi kao i odlučnost nastavka investicija koje će dovesti do daljeg rasta ekonomskog standarda naših građana.

Privredna društva koja su dobila finansijska sredstva u postupku za dodelu sredstava kao stimulativnih mera putem javnog poziva za unapređenje kombinovanog transporta za 2022. godinu su: Kombinovani prevoz DOO Prokuplje, Preduzeće za usluge špedicije i trgovinu Milšped DOO Beograd, Transagent operator DOO Beograd, Privredno društvo za međunarodnu i unutrašnju špediciju i javna skladišta Transportšped DOO Beograd, Preduzeće za spoljnu i unutrašnju trgovinu i usluge Nelt co. DOO Dobanovci.

Vlada Republike Srbije je pokrenula veliki investicioni ciklus ulaganja u unapređenje železničke infrastrukture sa ciljem stvaranja optimalnih uslova za funkcionisanje železničkog saobraćaja kao masovnog, ekološki najprihvatljivijeg i energetski najefikasnijeg vida prevoza, u skladu sa savremenim tendencijama razvoja transportnog sistema u celini i ciljevima politike postizanja klimatske neutralnosti i održivosti.

RELATED ARTICLES

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Sign In

Register

Reset Password

Please enter your username or email address, you will receive a link to create a new password via email.

Sign In

Register

Reset Password

Please enter your username or email address, you will receive a link to create a new password via email.