petak, 27 maj, 2022
NaslovnaSrbijaRekonstrukcija kragujevačkog Trga Radomira Putnika najavljena za proleće

Rekonstrukcija kragujevačkog Trga Radomira Putnika najavljena za proleće

Pripreme za rekonstrukciju Trga Radomira Putnika u završnoj su fazi, tako da početak radova možemo očekivati na proleće, rekao je Aleksandar Milošević pomoćnik gradonačelnika Kragujevca za realizaciju kapitalnih projekata i saradnju sa Vladom Srbije, gostujući u jutarnjem programu Uranak – televizije K1, a saopšteno je na gradskom sajtu.

– Usvojen je urbanistički projekat, građevinska dozvola izdata je u decembru prošle godine, a u toku je izrada projekta pripremnih radova. Zbog obima radova i vrednosti materijala koji je u planu, to spada u grupu kapitalnih projekata koji je pokrenut na inicijativu gradonačelnika Nikole Dašića – rekao je Milošević.

Ovaj projekat povezan je sa projektom izgradnje Palate pravde.

– Čekali smo da se isele pravosudni organi iz stare zgrade suda u novu Palatu pravde, kako radovi ne bi ometali zaposlene u Ministarstvu pravde, a ni klijente koji dolaze u sud. Sada su se stekli svi uslovi da na proleće krenemo sa rekonstrukcijom. Zbog obima planiranih radova, ne mogu u ovom trenutku da kažem koliko će vremenski trajati rekonstrukcija – naveo je.
Pročitajte još:

Traži se projektant rekonstrukcije Trga Radomira Putnika u Kragujevcu

Pored ukidanja saobraćaja ispred zgrade suda i transformacije parking mesta u pešačku zonu, predviđeno je povezivanje novoformiranog trga i postojeće pešačke zone u jednu celinu. Uz proširenje zone spomenika, biće formirane dve kružne parterne fontane u osnovi trga, prečnika 35 metara, kao i izgradnja dve linijske fontane sa ambijentalnom rasvetom na prostoru između zgrada Moskva i Zlatna ruža.

Vrednost radova je oko 300 miliona dinara, ali će nakon projekta za izvođenje biti poznat tačan iznos sredstava za radove, količinu i kvalitet materijala.

RELATED ARTICLES

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Sign In

Register

Reset Password

Please enter your username or email address, you will receive a link to create a new password via email.

Sign In

Register

Reset Password

Please enter your username or email address, you will receive a link to create a new password via email.