sreda, 6 jul, 2022
NaslovnaRegionZavršena izgradnja najviše zgrade u Hrvatskoj

Završena izgradnja najviše zgrade u Hrvatskoj

U nedelju, 15. maja, u popodnevnim satima postavljen je poslednji element arhitektonskog oblikovanja splitskog Dalmatia Tower-a, zvanično najvišeg objekta u Hrvatskoj, koji je ovim činom dostigao visinu od 135 metara.

Sledeći korak je demontaža najvećeg građevinskog krana u regiji. Reč je o kranu visine 150 metara, a demontaža će trajati sedam dana, prenosi BiznisInfo pozivajući se na Poslovni.hr.

Kao što je prethodno najavljeno, u Dalmatia Tower-u biće smešten prvi hrvatski AC Hotel Split by Marriott sa 214 smeštajnih jedinica, tačnije 210 soba i četiri apartmana. Zahvaljujući specifičnom obliku tornja, sve sobe imaće pogled na more.

Otvaranje hotela očekuje se ovog leta, a gostima će uz pet modularnih konferencijskih dvorana ukupnog kapaciteta 300 osoba na raspolaganju biti i SPA & velnes centar sa unutrašnjim bazenom i teretanom, kao i à la carte restoran, bar i lounge.

U hotelskom delu biznis centra (HTC) biće smeštene i regionalne kancelarije međunarodno priznatih IT kompanija.

Dalmatia Tower je deo projekta Westgate Split koji se sastoji od dva tornja i već je postao prepoznatljiv element vizure Splita. Projektant je Otto Barić, a investitoru je 2018. dodeljena International Property Award – nagrada za najbolju visokogradnju poslovne namene u Evropi.

RELATED ARTICLES

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments

Sign In

Register

Reset Password

Please enter your username or email address, you will receive a link to create a new password via email.

Sign In

Register

Reset Password

Please enter your username or email address, you will receive a link to create a new password via email.